Selektiv hukommelse

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Hvad du husker, glemmer jeg: Lars Løkke Rasmussen er på mange måder en ufattelig mand. Måske skyldes det, at Løkke er i den for ham selv lykkelige situation, at han har selektiv hukommelse. Det vil sige, at han kun husker det, han selv vil huske.

Løkke har for eksempel åbenlyst glemt, at han lige har tabt valget og tilført Venstre det mest smertefulde nederlag i 40 år med et minus på 13 mandater. Det er, som om det allerede nu – kun en uge efter valget – er pist væk.

I ugens løb har Løkke ført sig frem, som om han var valgets store vinder, optrådt med overskud og faderlig forståelse for de øvrige blå partiers problemer med at tilpasse sig Venstres udspil til et regeringsgrundlag.

Man får lyst til at råbe HALLOOOO. Jorden kalder, Løkke!

Det er sådan set også det, Anders Samuelsen fra Liberal Alliance har forsøgt. Som dagene er gået, er Samuelsens isblå øjne blevet til flammekastere. I en nyfortolkning af Johanne Schmidt Nielsens udsagn ’De pisser på os’, har Samuelsen spruttende fortalt om sin ’stålsatte’ vilje til at få Liberal Alliances krav igennem. Men Løkke synes endnu mere stålsat. På at glemme.

Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vandt valget. De er den eneste årsag til, at Løkke nu bliver statsminister. Men det pisser Løkke højt og flot på, og man må sådan set beundre ham for modet. Løkke vil med minus 13 mandater gennemtvinge Venstres politik. Det bliver spændende at se, hvor længe det går. Samuelsen har da også i ugens løb peget på det åbenlyse faktum, at en regering også kan vælte sig selv, hvis den med åbne øjne negligerer, at den faktisk skal samle 90 mandater til sin politik.

Nu er det ikke første gang, at Lars Løkke Rasmussen viser, at han har selektiv hukommelse. Han har faktisk stor erfaring i den praktiske anvendelse. Løkke har benyttet sig af denne fabelagtige egenskab i alle de sager, der gennem årene har været omkring hans dårlige personlige dømmekraft.

Det var for eksempel alle andres skyld, at Løkke rejste på første klasse for bistandspenge, og Løkke fulgte også ’alle regler’, da vi afslørede, at Venstre havde betalt hans nye habitter, sko og underbukser. Faktisk fik denne tøjsag i al ubemærkethed en ekstra tand på forglemmelses-skalaen, da Løkke midt i valgkampen tog til Vollsmose og satte sig sammen med en række indvand-rerdrenge. På drengenes dejlig direkte spørgsmål huskede Løkke faktisk overhovedet ikke, at der var en sag!

Hvor må det være vidunderligt at være udstyret med den egenskab, at man kan glemme virkeligheden. Spørgsmålet er så blot, hvor længe man kan fortsætte som statsminister, når man selekterer så voldsomt i det, der rent faktisk sker.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind