Selvmål

Lad os håbe Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Foto: Ritzau Scanpix
Lad os håbe Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Leder

DET TYSKE verdensmesterhold fra 2014 blev i sin tid fejret som netop en multikulturel triumf i Tyskland. Derfor er ikke mindst fortalere for det multikulturelle nu skuffede over Özil, der heller ikke fører meget bevis for sin sag.

En hovedpointe synes klar: Ønsker man forfulgte mennesker eksemplificeret, er man bedre orienteret ved at kigge blandt den tyrkiske præsidents modstandere, eksempelvis blandt akademikere, lærere og journalister i tyrkiske fængsler, end man er ved at lede på det tyske landshold i fodbold.

MESUT ÖZIL har imidlertid anvendt miseren som begrundelse for sin tilbagetrækning fra landsholdet. Hvormed han også tydeligt har tilkendegivet, hvor hans loyalitet ligger. Nemlig, det forkerte sted.

Den tyrkiske præsident har imidlertid stor opbakning blandt tyrkere bosiddende i EU-lande. Han havde flertal ved det seneste tyrkiske valg i eksempelvis Danmark, Holland og Belgien og havde sågar et stort flertal blandt stemmeberettigede tyrkere i Tyskland.

EFTER ERDOGANS valgsejr løb tyrkiske tilhængere rundt i Tysklands hovedstad Berlin og råbte: ’Erdogan, vor fører!’ De råbte følgelig det samme, som Özil dybest set tilkendegav på de sociale medier ved at lade sig afbilde med præsidenten.

Valgråbene i Berlins gader fik i øvrigt, ifølge Jyllands-Posten, den tidligere leder for partiet De Grønne i Tyskland, Cem Özdemir, som selv har tyrkiske rødder, til at skrive på Twitter: ’Lad os være ærlige: De fejrende tysk-tyrkiske Erdogan-tilhængere tiljubler ikke kun deres enehersker, men giver samtidig udtryk for deres afvisning af vores liberale demokrati.’

LAD OS HÅBE, Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Eksempelvis lokket af folk som den tyrkiske justitsminister, der taler flydende slangesprog:

’Jeg lykønsker Mesut Özil, som ved at forlade landsholdet, har scoret det smukkeste mål mod fascismens virus,’ som Erdogans justitsminister, Abdulhamit Gül, skrev på Twitter.

I SÅ FALD er det her, forstandige mennesker bør hviske Özil i øret:
’Nu siger ham justitsministeren sjovt nok ’fascisme’, Mesut. Men vil du vide, hvor den virkelige fascisme bor? Du vil måske ikke bryde dig om det, for det er et land, du kender rigtig godt – tilsyneladende bare ikke ikke godtnok.’

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT