Selvmål

Lad os håbe Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Foto: Ritzau Scanpix
Lad os håbe Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Foto: Ritzau Scanpix

DET TYSKE verdensmesterhold fra 2014 blev i sin tid fejret som netop en multikulturel triumf i Tyskland. Derfor er ikke mindst fortalere for det multikulturelle nu skuffede over Özil, der heller ikke fører meget bevis for sin sag.

En hovedpointe synes klar: Ønsker man forfulgte mennesker eksemplificeret, er man bedre orienteret ved at kigge blandt den tyrkiske præsidents modstandere, eksempelvis blandt akademikere, lærere og journalister i tyrkiske fængsler, end man er ved at lede på det tyske landshold i fodbold.

MESUT ÖZIL har imidlertid anvendt miseren som begrundelse for sin tilbagetrækning fra landsholdet. Hvormed han også tydeligt har tilkendegivet, hvor hans loyalitet ligger. Nemlig, det forkerte sted.

Den tyrkiske præsident har imidlertid stor opbakning blandt tyrkere bosiddende i EU-lande. Han havde flertal ved det seneste tyrkiske valg i eksempelvis Danmark, Holland og Belgien og havde sågar et stort flertal blandt stemmeberettigede tyrkere i Tyskland.

EFTER ERDOGANS valgsejr løb tyrkiske tilhængere rundt i Tysklands hovedstad Berlin og råbte: ’Erdogan, vor fører!’ De råbte følgelig det samme, som Özil dybest set tilkendegav på de sociale medier ved at lade sig afbilde med præsidenten.

Valgråbene i Berlins gader fik i øvrigt, ifølge Jyllands-Posten, den tidligere leder for partiet De Grønne i Tyskland, Cem Özdemir, som selv har tyrkiske rødder, til at skrive på Twitter: ’Lad os være ærlige: De fejrende tysk-tyrkiske Erdogan-tilhængere tiljubler ikke kun deres enehersker, men giver samtidig udtryk for deres afvisning af vores liberale demokrati.’

LAD OS HÅBE, Mesut Özil som overprivilegeret, London bosiddende sportsstjerne besidder en omfattende uvidenhed om den virkelige verden og er blevet lokket ud i noget snavs. Eksempelvis lokket af folk som den tyrkiske justitsminister, der taler flydende slangesprog:

’Jeg lykønsker Mesut Özil, som ved at forlade landsholdet, har scoret det smukkeste mål mod fascismens virus,’ som Erdogans justitsminister, Abdulhamit Gül, skrev på Twitter.

I SÅ FALD er det her, forstandige mennesker bør hviske Özil i øret:
’Nu siger ham justitsministeren sjovt nok ’fascisme’, Mesut. Men vil du vide, hvor den virkelige fascisme bor? Du vil måske ikke bryde dig om det, for det er et land, du kender rigtig godt – tilsyneladende bare ikke ikke godtnok.’

350 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere