Sidste chance

Følg Leder

CHRISTIANIA GRAVER sin egen grav, hvis ikke beboerne klart og entydigt bakker op om politiets indsats for at komme det hårde, kriminelle miljø til livs.

Efter den tragiske skudepisode har ordensmagten rakt hånden frem til samarbejde.

– Vi kan ikke klare det alene, lyder det fra formanden for Københavns Politiforening.

DEN FREMSTRAKTE HÅND bør christianitterne selvfølgelig tage imod i stedet for blot passivt at jamre – som en talsmand gjorde i går – at det hele er politikernes skyld, fordi de ikke for længst har legaliseret hashen.

Vi ved godt, at langt hovedparten af fristadens beboere er forfærdet over de hårde kriminelle og lever op til Christianias grundlov om, at vold, våben og hårde stoffer er forbudt på området.

Og vi ved også, at det rå miljø hovedsagelig skyldes kriminelle udefra, som opererer i Pusher Street.

MEN SOMMEREN har budt på stenkast – også fra christianitter – mod almindelige politibetjente, som blot fulgte ordre og jævnede hashboder med jorden. Nogle af dem blev efterfølgende endda hængt ud på nettet med navn og billede.

Fundet af flere og flere våben på området har ligeledes bidraget til at forværre den spændte atmosfære mellem politi og beboere.

CHRISTIANIA OPSTOD som et åndehul for hippier og andre skæve eksistenser, som røg lidt hash og berigede storbyen med alternative og fantasifulde boliger og en anderledes afslappet leveform. En oase, som tiltrak – og tiltrækker – turister fra hele verden.

Men i dag fremstår fristaden desværre som et sted, hvor hårdkogte kriminelle regerer.

Et sted, hvor utilpassede unge søger hen og bliver opslugt af de barske miljøer. Et sted, hvor politifolk ikke kan passe arbejdet uden at risikere deres egen sikkerhed.

BORGERLIGE POLITIKERE står konstant på spring for at finde anledninger til at lukke Christiania.

Og den holdning kan nemt sprede sig, hvis ikke christianitterne konsekvent og hele tiden tager afstand fra den organiserede kriminalitet og medvirker til at få forbryderne presset ud.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.