Skatte-vanvid

STATSMINISTER Lars Løkke Rasmussen må mene, at han mestrer evnen både at blæse og have mel i munden.

Det ene øjeblik lover han som regeringens mærkesag at sænke skatten for de små arbejdsindkomster, fordi det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

Det næste øjeblik vil han hæve bundskatten og beskære personfradraget for at betale for en afskaffelse af den såkaldte PSO-afgift.

VI FORSTÅR godt, at støttepartierne LA og K ryster på hovedet og kalder regeringens skattepolitik for håbløs. Man tager med den ene hånd og giver med den anden.

Vi forstår også godt, at der er oprørsstemning i Venstres folketingsgruppe. Adskillige indser, at der her er tale om et løftebrud af dimensioner.

PSO-AFGIFTEN, der bruges til at finansiere den grønne omstilling, betales i dag nogenlunde ligeligt over elregningen af de private forbrugere og erhvervslivet.

Men står det til regeringen, skal regningen altså fremover alene tørres af på skatteborgerne, mens erhvervslivet helt slipper.

Tal fra Skatteministeriet viser, at det kan koste en LO-familie med to børn i ejerbolig op til 2580 kr. om året.

REGERINGEN forklarer afgiftsskrotningen med, at den strider imod EU-reglerne.

Men konkurrencekommissær Margrethe Vestager har udtrykkeligt gjort opmærksom på, at Danmark aldrig er blevet bedt om at fjerne afgiften. Vi har kun fået besked på at ændre den, så udenlandske virksomheder ikke diskrimineres.

SÅ HVORFOR ikke bare kalde en spade for en spade: En fjernelse af den grønne afgift er rendyrket erhvervsstøtte.

Det kan i sig selv være positivt. Men ikke hvis resultatet bliver, at den almindelige lønmodtager pålægges både at betale afgift for sit eget el-forbrug og for industriens.

DER MÅ trods alt være grænser for, hvor meget erhvervslivet skal forkæles på bekostning af den enkelte skatteyder.

203 kommentarer
Vis kommentarer