Skattely på Borgen

 

Snapstingets udbytte til Jersey: Politikerne på Christiansborg poster nu penge i en af de sortlistede kapitalfonde, hver gang de fylder frokosttallerknerne i Snapstinget. Det er nemlig Meyers kantiner, der driver den berømte restaurant.

Kokken Claus Meyer, der bryster sig af ’passion’ og ’nærvær’, solgte som bekendt ud af sit livsværk, sammen med sin nye partner, Løgismose. Køberen af 60 pct. af deres fælles selskab er IK Investment Partners – et de 350 multinationale selskaber, der har benyttet Luxembourg-finten for at slippe umådeligt meget billigere i skat.

Rigtig velbekomme, må man sige, til politikerne, der senest kastede sig frådende over teleselskabet 3’s skattely-konstruktion. Flere mente, det offentlige bør boykotte firmaer med base i skattely, så hvis det er med dén på, ligger den da lige til det berømte højreben nu, hvor finten er flyttet helt ind i Borgens kødgryder.

Til Folketingets undskyldning må man sige, at da Mogens Lykketoft i spidsen for Folketingets Præsidium lavede aftale med stjernekokken, var Meyers firma endnu på danske hænder. Nu er Lykketoft endnu mere tilrimpet end normalt, når Ekstra Bladet spørger til Meyers fremtid på Christiansborg. ’Et kæmpe problem’, fnyser han.

Meyer var naturligvis en glad mand, da han stod tilbage som mangemillionær (200-300 millioner) efter salget midt i januar. Ligesom familien Løgismose.

Men de stenrige partnere var samtidig opmærksomme på deres ændrede profil i forbindelse med salget, viste flere af deres kommentarer til det med kapitalfonden. Jacob Grønlykke prøvede f.eks. at sælge salget som et trin på vejen til et hyggeligt dansk andelsselskab... Det siger noget om mandens desperation for at polere sit image. Men ét er hidtil at flippe ud over en champignon og stå højt hævet over at gramse til sig –selv om begge er kendt for tårnhøje priser. Noget andet er, når kunderne punger ud til en kapitalfond på den sorte liste.

0 kommentarer
Vis kommentarer