Skift dog parti

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ET AF DE store mysterier i dansk politik er, hvad Henrik Sass Larsen laver i Socialdemokratiet?

HVORFOR er han ikke for længst meldt ind i Dansk Folkeparti? Det er trods alt set før med de store skred. Tænk bare på Ralf Pittelkow og hans kone, Karen Jespersen, der startede helt ude på venstrefløjen og endte til højre for Pia Kjærsgaard?

ALLEREDE nu klapper DF i jubel, hver gang Sass åbner op for sine ærlige meninger. De er som talt ud af DF’s mund. Spring dog endegyldigt ud, Sass!

SENEST proklamerede Sass på tv onsdag aften, at menneskerettighedsdomstolen er noget af det mest ødelæggende. Og hvis det stod til ham, ville vi kalde det hjem til dansk ret igen. Ja, Danmark skal i det hele taget ’rode sig ud af’ internationale domstole og konventioner.

HEREFTER fulgte Socialdemokratiets sædvanlige absurde ritual efter en af Sass Larsens åbenhjertige meldinger: Først prøver en befippet ordfører at slukke branden. Helst uden bagefter at få øretæver af sin gruppeformand, Sass. I dette tilfælde forslog retsordfører Trine Bramsens pip som et plaster på et åbent benbrud.

HEREFTER går partilederen traditionelt, nødtvungent, på, for at stoppe balladen. Således også i går.

MÆRKELIGT nok får Sass Larsens udskridninger i forhold til hans partis officielle politik aldrig konsekvenser for ham. I modsætning til de bøllebank, han selv deler ud, hvis partifæller længere nede i geledderne træder to cm forkert. Bare spørg f.eks. Mette Gjerskov.

I GÅR påstod en desperat Sass dog ud på dagen på sin Facebook-profil, at han var blevet fejlfortolket. Han ville bare debattere. Ikke melde sig ensidigt ud af menneskerettighedsdomstolen, konventioner osv.

HVORDAN kan der foreligge en fejlfortolkning, når folk bare citerer og forholder sig til det, manden selv siger klokkeklart og umisforståeligt i et fredeligt samtaleprogram med Søren Pind? Det er dog det argeste vrøvl.

MEN SASS er jo notorisk en fej fyr, når det gælder medierne. Det er altid deres skyld, og derfor gider han kun tale med de interviewere, han selv betaler – som regel. I stedet burde han reflektere over roden til sine evige problemer: Han er i det forkerte parti.

SØREN Espersen, DF, er ikke i tvivl om, at Sass mener, hvad han siger, og er ’jublende lykkelig’, ifølge Ritzau.

’VI SKAL holde fast i, at han er Socialdemokratiets gruppeformand, og dermed også en del af Mette Frederiksens inderkreds, så Sass ved præcis, hvad han siger’, mener Espersen.

DET har han formentlig fuldstændig ret i. Alt andet ville være endnu mere absurd.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind