Skraber bunden

ULYKKERNE fortsætter med at vælte ned over Danske Bank som følge af hvidvaskskandalen.

Over 20 store internationale advokatfirmaer http://jppol-ngalb.rootdom.dk:8080/newsgate/images/SmallCode.png– de fleste med hovedsæde i USA – har varslet kollektive søgsmål mod banken med krav om milliarderstatninger, fordi aktierne er raslet ned i takt med afsløringerne, oplyser Jyllands-Posten.

SAMTIDIG HAR har en schweizisk analysekoncern offentliggjort, at Danske Bank globalt set har været den mest negativt omtalte bank i 2018 – kun overgået af den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers, der udløste finanskrisen.

Hidtil har kun tobaksindustrien og organiseret kriminalitet rangeret så lavt!

HVAD VÆRRE ER: Danske Banks dårlige omdømme smitter af på udlandets generelle vurdering af Danmark.

Dertil skal lægges, at svindlen med udbytteskat og Nordeas hjælp til skatteunddragelse ligeledes har trukket negative overskrifter i toneangivende medier overalt.

VI ER IKKE LÆNGERE det ellers så højt besungne land mod nord, som hyldes for at være ubesmittet af korruption og storfinansiel kriminalitet.

En rådden griskhedskultur i den finansielle sektor og et system, som belønner direktører, der går ned med deres bank, med gyldne håndtryk, har fået selv borgerlige danske politikere til at sige fra.

TÆNK SIG, det er kun to år siden, at den daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) opfordrede til at stoppe mobning af bankerne!

I dag er politikerne pinligt klar over, at der skal skarpt lud til skurvede hoveder.

HIDTIL HAR et bredt flertal ottedoblet bødeniveauet for at overtræde hvidvaskreglerne og afsat flere ressourcer til bagmandspolitiet.

Men der skal betydeligt mere til, hvis vi skal gøre os håb om at genskabe bare en lille smule tillid til den finansielle sektor.

LOVGIVNINGEN SKAL strammes. De ansvarlige bør for alvor kunne mærke, at det koster, hvis de spiller hasard med deres virksomhed.

Og Finanstilsynet skal have langt flere muskler, så det virkelig kommer til at fungere som et skrapt tilsyn og ikke som en samarbejdspartner.

DET HASTER. De negative bedømmelser fra udlandet stopper ikke af sig selv. 

24 kommentarer
Vis kommentarer