Skræklæger uden grænser

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

NOGET så enkelt som et opdateret register over, hvilke læger der har autorisation til at arbejde i Danmark, har vist sig at være en uoverkommelig opgave for Sundhedsstyrelsen.

DETTE træge, modstræbende og selvtilstrækkelige stykke offentlig institution, som Ekstra Bladet i årevis har påvist fungerer helt uacceptabelt på en række felter.

HVER gang viser det sig, at den røde tråd er en afgrundsdyb respekt og nænsomhed over for selv de værste læger. Mens patienternes risiko for fejlbehandling nærmest er noget, vi må leve med, indtil styrelsen med blødende hjerte drister sig til et enkelt ’fy!’ over for uduelige læger.

SENEST har Ekstra Bladet dokumenteret, hvordan læger, der er dømt uegnede til at arbejde i Sverige og Norge, frisk og frejdigt kan søge job og behandle patienter i Danmark. ’Alle alarmklokker burde tænde’, når de søger hertil, som formanden for lægeforeningen udtrykker det i dagens avis. Kendsgerningen er, at der ikke blinker så meget som en cykellygte i Sundhedsstyrelsen.

DISSE tvivlsomme læger, der f.eks. har et destruktivt alkoholforbrug eller har mistet deres autorisationer i Norge og Sverige på grund af patientskader eller pillemisbrug, står nemlig stadig på listen over læger med autorisation i Danmark. Dén liste, som ethvert sygehus eller andre potentielle arbejdsgivere nærmest i søvne og som det allerførste griber ud efter, når de sidder med en ansøgning.

MANGLEN på læger i Danmark er som bekendt stor, så hvis alt ser fint ud på cv’et, og den danske sundhedsstyrelse ikke har reageret, kan sygehuset intetanende få læger ind i staben, som de ellers ville fravælge lige på stedet. 

FORESTILLER læserne sig nu, at Sundhedsstyrelsen foreholdt f.eks. en liste på 18 skræklæger med autorisation i Danmark hændervridende ville undskylde og fremover bruge sund fornuft – ja, så glem det: En chef i tilsynet mander sig op til at love, at fra nytår kommer et EU-pas, der kan en hel masse. Dét viser sig så at dreje sig om sygeplejersker og fysioterapeuter. Dét skal nok hjælpe – iiih, hvor er vi rolige nu.

 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind