Skyd ikke en rektor

Følg Leder

ANKLAGER om racisme og brud på menneskerettighederne fløj gennem medieluften i går:

REKTOREN på Langkaer Gymnasium i Tilst ved Aarhus har opdelt de nye 1.g’er i klasser efter, om de er etniske danskere eller har indvandrer-baggrund.

RESULTAT: Tre klasser med en nogenlunde lige blanding af tosprogede og etnisk danske elever. Og seks klasser kun med tosprogede af forskellig nationalitet: 80 pct. af eleverne stammer fra andre nationaliteter end dansk.

DET kan nok være, manden fik en ufattelig masse kritik!

OG det er jo fint, at mange går op i elevernes ve og vel. Men rektoren står sådan set bare i frontlinjen, hvor alle de gode intentioner skal omsættes i praksis på umulige vilkår.

MINISTEREN taler nu om, at partierne bag gymnasiereformen snart skal aftale nye principper for fordelingen af elever. God plan! Sammensætningen i Tilst er ikke optimal for nogen. Men i øvrigt ... så ligger ministerens plan vel sådan set bare i samme spor som det, rektor har forsøgt i det små?

ORDET ’ghetto-gymnasium’ gik igen i går. Men pudsigt nok er det faktisk eleverne med fremmed baggrund, der aktivt søger fra hele Aarhus for at komme lige præcis til Tilst. Og først og fremmest dejligt, at de har lyst til at uddanne sig!

HVORFOR Langkaer så lige er blevet en magnet, når en del elever efterfølgende egentlig helst vil gå i blandede klasser, er et paradoks. Formentlig uforudset. Langkær ligger midt i et pæredansk villaområde, og elevsammensætningen burde være helt anderledes. De pæredanske ’tilstere’ søger så til andre gymnasier med flere ligesindede inden for sprut og fester, og fordi man mener, at fagligheden er højere, hvor der er mange etnisk danske elever.

SAGEN er, at mennesker umiddelbart oftest søger hen mod ligesindede. En del af Tilst-eleverne kommer tilmed fra muslimske friskoler og ender således med at gå uden ’danske’ kammerater hele deres skoletid. Det bliver de næppe glade for senere i livet.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.