Skyklapper

Følg Leder

MODSAT statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), mener Venstres kommunal- og socialordfører Carl Holst, at det ikke ubetinget går ufattelig godt alle steder i 'Løkkeland'.

DET ERKENDTE han i et interview i Ekstra Bladet Søndag – om end han fremførte sine forbehold i afdæmpede vendinger.

I SAMME interview afslørede den tidligere formand i Region Syddanmark forbløffende få forslag til, hvordan Udkantsdanmark kan hjælpes – ud over at aflire udflytningen af statslige arbejdspladser.

SÅ GIVER det mening, når han om hjælpen siger: 'Det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden, og udviklingen er ikke vendt. Det værste, der kan ske, er, at vi siger, at vi har gjort, hvad der skal til. Fordi så knækker vi.'

MAN KAN undre sig over hvilke skyklapper, Carl Holst har udstyret sig selv med. Danmark risikerer ikke at knække. Danmark er allerede knækket.

DET KAN Carl Holst bl.a. læse i Ekstra Bladets aktuelle artikelserie ’Løkkeland’, hvor vi har påvist, hvordan landsbyer er affolket, arbejdspladser forsvundet, huse er usælgelige, og kommunerne segner under flere og flere ældre og bistandsklienter.

DEN TIDLIGERE regionsråds-formand frygter et Trump-lignende oprør fra udkanten: 'Hvis vi ikke får stoppet udviklingen, kan vi komme derhen, hvor folk føler sig meget imod det etablerede. En lede, som kan få politiske konsekvenser.’

BORTSET fra, at Carl Holst ikke husker de 240.000 vælgere, der allerede flygtede fra Venstre ved sidste valg, er hans frygt utvivlsomt begrundet.

VENSTRE – plus resten af regeringen og Folketinget – puster selv til udviklingen. Eksempel: God internet-forbindelse har afgørende betydning ved huskøb. 300.000 husstande – de fleste på landet – vurderes at mangle tidssvarende forbindelse.

MEN POLITIKERNE med den ansvarlige minister i spidsen, Lars Chr. Lilleholt (V), har bevilget latterlige 200 mio. kr. til it-forbedringer over fire år. Dermed er kun ét sikkert: Mange små udkants-samfund får ikke del i den digitale fremtid.

I DE kommende skatteforhandlinger vil Lars Løkkes regering igen forsøge at opnå topskatte-lettelser. En aktuel måling i Berlingske bekræfter endnu en gang, at topskatten rager vælgerne langsomt. Og lavere skat til velhaverne vil med garanti heller ikke gavne Danmarks udkanter. Tværtimod.

MEN DET ser man selvfølgelig ikke, når man går med skyklapper på.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?