Slagsbroderen

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ALTERNATIVETS Uffe Elbæk har fået nok. – Kom bare an, lød hans udfordring i går i Jyllands-Posten til Socialdemokraternes magtfulde gruppeformand, Henrik Sass Larsen.

Elbæk er blevet så træt af hånlige og bombastiske udtalelser fra Henrik Sass, at han nu ikke som tidligere automatisk vil pege på S-bossen Mette Frederiksen som kommende statsminister.

HENRIK SASS karakteriserede for en uge siden Alternativet som ’et bluffnummer’ og betegnede dets medlemmer som en flok uansvarlige drømmere, der svælger i gruppearbejde og rundbordsdiskussioner.

– Alternativet er et sted, folk er gået hen, fordi det føles rart lige for tiden, men hvis man virkelig tænker det igennem, er det jo håbløst, sagde han.

I FOLKETINGET er Henrik Sass kendt og berygtet som en politisk slagsbroder, der hele tiden er på vagt med kølle og økse.

Han er mester i at gøre venner til fjender, hvad både SF og de radikale har fået at mærke.

OP TIL VALGET i 2011, hvor S og SF troede, at de kunne gå på vandet, fortalte Sass nedladende de radikale, at de kun kunne indgå i en kommende S-ledet regering, hvis de tilsluttede sig aftalerne mellem Thorning og Søvndal. Efter valget tog Margrethe Vestager hævn ved at tvinge sin borgerlige økonomiske politik igennem.

SF fik Henrik Sass på nakken, da de trådte ud af regeringen. – De vil som et venstrefløjs-protestparti stå og skrige ude på sidelinjen i konkurrence med Enhedslisten, lød det arrogant fra ham dengang.

S-GRUPPEFORMANDEN har ret i, at Alternativet adskiller sig fra andre partier med sin åbne og debatlystne tilgang til tingene, og det giver tilsyneladende pote hos vælgerne.

Ved valget sidste år kom Uffe Elbæk og co. ind med ni mandater, der siden er blevet til ti, og ifølge meningsmålingerne er flere og flere vælgere blevet trætte af den kæft, trit og retning-holdning, som politikere som Henrik Sass står for på Christiansborg.

DET KAN SASS bare ikke forstå. For ham er politik noget, der besluttes af en inderkreds bag lukkede døre, og som føres ud i livet af en flok stemmekvæg, der om nødvendigt bankes på plads.

I stedet for at revse alle andre burde Sass bruge kræfter på at fortælle om sit eget partis politik. Og forklare vælgerne, hvorfor den økonomisk og på flygtningeområdet næsten ikke er til at skelne fra de borgerliges.

Men det er nok for svært.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind