Sløvhedsstyrelsen

SUNDHEDSSTYRELSENS fyrede direktør, Else Smith, har en bluse påtrykt ordene ’Not Guilty’ – ikke skyldig. DEN PÅSTAND vil hun utvivlsomt fastholde. Men det ændrer ikke ved kendsgerningerne: Sundhedsstyrelsen har i årevis været udsat for massiv kritik på grund af en lang række skandale-sager.

EKSEMPELVIS har Ekstra Bladet afsløret, hvordan Sundhedsstyrelsen i mindst otte måneder var bekendt med alvorlige problemer med doseringen af kræftmedicinen Jevtana. Flere patienter døde.
Ekstra Bladet har også afsløret, at Sundhedsstyrelsen var mere end et år om at stoppe en læge, der pumpede kolossale mængder smertestillende medicin i svage patienter.

DR har afsløret, hvordan en hjerneskadet psykiater fik lov til at praktisere i årevis trods gentagne advarsler og indberetninger. Mens en anden psykiater over en årrække fejlbehandlede og overmedicinerede utallige patienter – uden at der blev skredet ind.

LISTEN over sager er skandaløst lang og forklarer, hvorfor statens fremmeste sundhedsmyndighed har øgenavnet Sløvhedsstyrelsen.

PATIENTER og patientforeninger har utallige gange påpeget, hvor svært det er at trænge igennem med klager.

SLØVHEDS styrelsen er bl.a. blevet voldsomt kritiseret for at udvise en bemærkelsesværdig tålmodighed og forståelse, når det gælder fejl begået af læger.

REAKTIONEN fra Lægeforeningen kom da også prompte efter fyringen af Else Smith: ’Konsekvensen er, at Sundhedsstyrelsen nu står uden ledelse. Det er en katastrofe’, buldrede formanden, Mads Koch Hansen.

LÆGEFORMANDEN undlader bekvemt at stille den korrekte diagnose: At Sløvhedsstyrelsen i flere år reelt har været uden en effektiv ledelse og struktur.

EN UNDERSØGELSE sidste sommer bekræftede de massive problemer. Undersøgelsen indeholdt 57 anbefalinger til forbedringer.

HVAD sundhedsminister Nick Hækkerup (S) konkret vil gøre, har vi endnu til gode at få at vide.

MEN det er altafgørende, at tilsynet med personalet i sundhedsvæsenet strammes gevaldigt op. Patienterne skal i forreste række, hvis Sløvhedsstyrelsen igen skal kunne kalde sig Sundhedsstyrelsen.

64 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere