Slyngveninderne

VAR DER to, der smilede om kap i går i skøn samdrægtighed, var det Inger Støjberg (V) og Astrid Krag (S). Skulder ved skulder trådte de frem i projektørlyset på Christiansborg for at fortælle: Vi har en aftale: Det skal blive endnu sværere at blive dansk statsborger.

ATTER SÅ VI, helt bogstaveligt, at man efterhånden ikke kan presse så meget som et 19-kroners frimærke ind mellem de to partiers standpunkter.

ALT HVAD Støjberg og Løkke gør for tiden, i hvert fald når det gælder udlændinge, modtages med nærmest savlende entusiasme af socialdemokraterne. Støjberg har fundet sig en god makker i Astrid Krag, der også – med et strålende smil – kan få det til at fremstå som om, at folk, der ikke kan klare den nye sprogtest efter et lille årti i Danmark, bare ikke har gjort sig umage nok.

KENDSGERNINGEN er, at det bliver umuligt for mange udlændinge uden en boglig uddannelse. Mange danskere ville heller ikke kunne klare det højere grammatiske skoleridt.

KRAV OM, at folk skal have forsørget sig selv i en årrække, at de ikke er kriminelle og at de tager del i samfundet, er naturligvis til at forstå. Men om de lige kan bestå den samme sprogprøve som en udenlandsk læge, der ønsker autorisation, lugter mere af snobberi end integration.

UDLÆNDINGE kan formentlig leve udmærket uden dansk statsborgerskab i hverdagen. Men de kan f.eks. ikke stemme til folketingsvalg. Her har man tryglet indvandrere om at tage del i politik i årtier, og så snører man med den anden hånd rusen så stramt, at selv om de betaler skat i årevis, arbejder, har børn i skole, køber et hus osv. – ja, så er de landspolitisk dømt ude.

METTE FREDERIKSEN scorer fortsat i forhold til Lars Løkke i meningsmålingerne på enten at klistre sig op af Venstre, især når det gælder udlændinge, eller på at være usynlig. Det skal blive interessant at se, om hun vågner op i dag, når Løkke holder sin åbningstale i Folketinget.

84 kommentarer
Vis kommentarer