Annonce:
Annonce:

Små sko

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

STATSMINISTEREN med de ti løftede corona-pegefingre, Mette Frederiksen, undlod hele to gange at lade sig teste for corona, selvom hun både var sløj og havde symptomer, da hun sidste år lukkede landet ned.

DENNE ABSURDE historie står at læse i bogen ’Det første år’, der udkom i denne uge.

Frederiksen løb således med åben pande risikoen for at lægge toppen af den danske coronaindsats ned på et af den nyere danmarkshistories mest kritiske tidspunkter.

HUN KUNNE have smittet toppen af Sundhedsstyrelsen, Seruminstituttet, politiet og sin egen stab, for blot at nævne et udpluk. Og hvorfor?

Fordi det ifølge statsministeren ville ’lugte af, at hun blev skubbet foran i køen’, hvis det blev opdaget, at hun var blevet testet før sosu-assistenter.

EN PANISK angst for vælgerne åbenbarer sig her.

Annonce:

For helt ærligt: ingen ved deres fulde fem kan have noget imod, at landets øverste ledelse nyder lidt større beskyttelse end alle os andre i krisesituationer. Ingen hører ramaskrig over, at der er særlige atomsikrede bunkere til kongehuset og regeringen, mens der ikke er nogen til sosu-assistenter.

FOR INGEN går i så små sko. Og så alligevel:

For fredag lykkedes det DR at få både Enhedslisten, Venstre, Alzheimerforeningen og Helsingørs Konservative borgmester til at kritisere, at regeringens ministre i januar blev lyntestet jævnligt, mens sosu-assistenterne på landets plejehjem ikke blev det.

Enhedslistens Peder Hvelplund medgiver, at det ’måske ikke havde den store betydning’, at ministrene fik et par test, som sosu-assistenterne så ikke fik. Men det har ’stor symbolsk betydning’, siger han til DR.

Vorherre bevares. Det er jantelov, populisme og fladtrådt forargelse i tiende potens.

SAGEN HAR det særlige tvist, at statsministeren havde stillet sosu-assistenterne i udsigt, at de også ville blive testet to gange om ugen, selvom man ikke var i nærheden af at kunne levere på det.

Annonce:

Men det ændrer ikke ved, at man må tage sig til hovedet over reaktionerne på, at ministrene blev testet imens. Man får næsten lyst til at indføre en ny coronarestriktion med dobbelt straf for at gå i for små sko.

FØRST FREDAG blev statsministeren vaccineret mod corona. Det er ikke noget, vi som land skal være hverken stolte af eller rose til skyerne. Det er komplet idiotisk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: