Smid de kriminelle ud

Følg Leder

Hvis vi her i Danmark skal lykkes med at få integreret de, der allerede er kommet hertil, så er der to vigtige forudsætninger, som skal opfyldes:

1) De, der gerne vil Danmark, skal hjælpes.

2) De, der bare er her for at udnytte vores gæstfrihed, skal smides ud.

I den forgangne uge hjalp højesteret integrationen godt på vej ved at udvise et 30-årigt bandemedlem, en herboende libanesisk statsborger.

Manden var ved både byretten og landsretten idømt otte måneders fængsel for afpresning og trusler mod et vidne. Men ved begge instanser var han kun betinget udvist.

Højesteret lagde blandt andet vægt på, at kriminaliteten var begået i prøveperioden for en anden betinget udvisning, at manden havde begået samfundsskadelig kriminalitet for Nørrebrobanden Loyal to Familia (LTF), og at han godt kunne etablere et nyt liv i Libanon. Så ud, røg han.

Den tiltaltes forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, sagde efter udvisningsdommen: ’Man kan ikke andet end at sige, at Højesteret tilsyneladende har lyttet efter nogle af de budskaber, der er kommet frem fra politisk side’.

Herfra skal lyde: Det var på tide.

Domstolene skal ikke udvise alle og enhver, der begår kriminalitet, fordi nogle politikere synes det. Men når de fælder dom, skal de ikke kun tænke knastør jura. De skal også tage hensyn til retsfølelsen i befolkningen. Retsfølelsen er et lidt svævende begreb, men handler i bund og grund om, at der i befolkningen skal være bred opbakning til måden, domstolene dømmer på.

Og i den danske befolkning er der ingen opbakning til at beskytte kriminelle, der kan udvises. 

Retspraksis har imidlertid været, at der skulle utroligt meget til, før en udlænding blev udvist. Således påviste Institut for Menneskerettigheder i efteråret, at danske domstole i langt højere grad havde muligheden for at udvise kriminelle udlændinge.

Jeg håber, domstolene udnytter mulighederne fuldt ud for at smide kriminelle udlændinge ud.

Det har vi brug for. Ikke mindst af hensyn til alle de nye danskere, der gerne vil vores land, men som i dag skæres over samme læst som de kriminelle udlændinge

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag