Snøft i ghettoen

BEBOERNE i landets ghettoer jamrer ofte over, hvor lidt omverdenen forstår deres problemer. De har brug for særbehandling i deres lille enklave, men bliver ubarmhjertigt slået i hartkorn med langt mere ressourcestærke borgere andre steder i landet.

SÅLEDES også i velhaver-ghettoen Gentofte. Borgmester Hans Toft (C) skal finde plads til en slat flygtninge. Men det er virkelig et helt urimeligt krav, ja direkte ’uanstændigt’, kalder han kravet.

’INGEN har så store problemer som os’, udtaler han. Nå??

UDSIGTEN til, at en tidligere skole i Hellerup skal huse 50 flygtninge, har også fået beboerne på hysteriets rand. Kommunen bliver opfordret til at låse gitterporten kl. 22 hver aften, så flygtningene ikke kan løbe løse rundt - skønt, det faktisk er mennesker, der allerede HAR fået asyl, og som nu skal integreres og leve som frie borgere i Danmark. Andre Gentofte-borgere forudser, de nye naboer vil tiltrække bander. De kræver vagter ...

ALLEREDE sidste år , da 50 flygtningebørn skulle flytte ind i en fløj på Gentofte Hospital var kommunens borgere opbragte. Bl.a. Pia Kjærsgaard og hendes mand, Henrik Thorup. Det kunne eskalere så vildt, at børnene spillede fodbold på hospitalets plæner, lød et argument.

KORT SAGT: Smørhullet er i chok over, at man for en gangs skyld ikke kan betale sig fra at tage en del af samfundsansvaret. Andre, langt fattigere kommuner, har taget tusindvis af flygtninge i årevis.

 DERES almennyttige boligbyggerier har allerede ofte haft svært ved at huse endnu flere med problemer. Uden at Gentofte os bekendt har studset over det? Så var de nok ligesom mere vant til det, har holdningen vel været i Whiskybæltet.

GENTOFTE har indtil slutningen af 2015 undgået at få ret mange flygtninge. Områdets mange au pairs og udenlandske tilflyttere med store stillinger, talte med ved en fejl. I år skal deså tage godt 201 flygtninge.

HVOR er det pinligt at overvære borgernes og borgmesterens paniske modstand. Det er som om, de har lullet sig helt ind i, at hér er så dyrt, at problemerne stopper ved kommunegrænsen. Gentofte har ganske rigtigt kun en promille af de almennyttige boliger, andre kommuner råder over, og det gør det svært. Men det er sådan set ikke resten af landets skyld. Det er jo en del af kommunens selvtilstrækkelighed, der nu rammer dem i nakken

203 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere