Snup en Corona

SALGET AF DEN verdensberømte Corona-øl er styrtdykket. Det koster på bundlinjen at hedde det samme som den dødelige virus.

Alene i USA nægter flere end hver tredje øldrikker nu at sætte munden til den i øvrigt velsmagende mexicanske bryg.

UDSKAMNINGEN AF ølmærket må siges at være en af de mere bizarre konsekvenser, men den illustrerer samtidig, hvor uforudsigelige og ulogiske reaktionerne kan være, når vi skræmmes.

 HÅNDEN PÅ HJERTET: Coronavirussen er skræmmende. Men der er ingen grund til panik. 

Nok er den farligere end influenza. Den vurderes at være cirka dobbelt så smitsom og dobbelt så dødelig som influenzavirus. Men ud fra den eksisterende viden taler vi hverken pest eller kolera.

I SKRIVENDE STUND er ca. 91.000 mennesker verden over ramt. Godt 3100 er døde, hovedparten i Kina, hvorfra virussen stammer. I EU er 55 døde.

HERHJEMME ER seks registreret smittet, mens 122 er i karantæne. Trods diverse forholdsregler regner myndighederne med, at over en halv million danskere kan blive smittet de kommende måneder. 

LANGT DE FLESTE vil dog kun få milde symptomer og komme sig hurtigt. Igen: Ingen grund til panik.

TIL GENGÆLD har de hysteriske kællinger på verdens børser reageret med rituel panik, skrig og skrål med det resultat, at kurserne i sidste uge styrtdykkede.

DE RIGE LANDES økonomiske organisation, OECD, er også i fuld gang med at male virus på væggen. 

Efter et kig i krystalkuglen forudser økonomerne, at den globale vækst vil falde markant i år. Men det kan blive meget værre næste år – eller meget bedre, spår spåkonerne.

TIL GENGÆLD STÅR det til troende, at Kinas udledning af drivhusgasser de senere uger er faldet dramatisk. Tilsvarende melder fly- og rejseselskaber om betydelig afmatning.

CORONAUDBRUDDET vidner om, hvor lille kloden er, og hvor lidt styr vi har på den. Vores handlinger eller mangel på samme har globale konsekvenser.

HVIS ALLE DE såkaldt ansvarlige regeringschefer, der lige nu rumler med strategiske planer om økonomiske indgreb, kunne overtales til at tænke lige så konsekvent, når det gælder det syge klima, ville det hele se grønnere ud.

MÅSKE DET ville hjælpe med en Corona.