Snydt for jobfesten

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

DET KOMMER til at gøre ondt ... spår en forskningschef om de kommende års jobfest. Næsten 50.000 nye jobs er ganske vist på vej.

MEN FESTEN foregår først og fremmest i de større byer. Trods mange skåltaler og lokale ildsjæle rundt omkring i landet kører toget desværre stadig i fuld fart forbi perronerne i byer som Frederikshavn. Finansministeriets fremskrivning viser, at antallet af arbejdspladser samlet set vokser med ét job i den tidligere så selvsikre havneby. Et tal, der i øvrigt er så pudsigt, at de ikke kan tage det helt alvorligt ...

KØBENHAVN skovler alene 12.000 nye jobs til sig. Også større byer som Aarhus og Aalborg, hvor der allerede er fuld gang i den, er jobmagneter.

EN TING går i hvert fald igen, når provinsen kontra hovedstaden ser på udviklingen – provinsen er mere end lykkelig for udflytningen af de godt 3500 statslige arbejdspladser. Selv om der ikke er tale om nye jobs, og antallet er beskedent.

I DE UDVALGTE provinsbyer – bl.a. Frederikshavn, der har fået Udbetaling Danmark med 70 jobs – kommer de nye arbejdspladser som en ren humørbombe sendt fra himlen.

JAMMEREN har ellers fyldt meget i medierne over udflytningerne. Koret af vrede akademikere – der samtidig har været gode til at fremvise tal for idiotien i det hele – har været markant højere, end når slagterier eller fabrikker pludselig lukkede eller udflagede til Østen eller Polen.

Det blev nærmest mødt med et skuldertræk. Skønt de fyrede ofte har siddet tilbage, solgt til stanglakrids, i usælgelige huse i en jobfattig egn.

MENS de frustrerede akademikere i hovedstaden trods alt har en femstjernet udsigt til at gå ud og score et nyt, fedt job.

KALUNDBORG er måske et godt eksempel på, at trods alt nogen tror på provinsen. Men at det ikke er helt nemt. Her har Novo investeret 1,5 mia. siden 2000 i en insulinfabrik. Men de har svært ved at fastholde og tiltrække arbejdskraften og trygler om at få en motorvej til pendlerne .

FORTSÆTTER skævvridningen af landet, ender det med, at hele grundlaget for at opkræve kommunale skatter er udhulet, forudser en forsker.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+