Snylteren og hykleren

TILLIDEN TIL politikerne er helt i bund. En ny Megafon-måling viser, at hver anden borger er utilfreds med de folkevalgte på Christiansborg. Kun hver femte er tilfreds.

41 procent af de utilfredse mener, at politikerne tænker mere på deres egen løn og karriere end på, hvad der er bedst for landet. Denne politikertype har Politiken døbt Snylteren og personificeret ved Lars Løkke.

DER ER INGEN tvivl om, at Løkke virkelig har sparket til politikerleden.

Hans store møgsager – GGGI-skandalen med vilde luksusrejser for ulandspenge og tøj-sagen med partiindkøbte habitter, skjorter, boksershorts m.m. – går ikke i glemmebogen med det første.

De vil klistre til V-bossen – også selv om han bliver statsminister i år.

HELLE THORNING personificeres som Hykleren på grund af de mange løftebrud – men får slet ikke så mange bank af de udspurgte som Lars Løkke.

Hun huskes dog for at have sat sig i spidsen for en ’rød’ regering, som viste sig i det store og hele at videreføre borgerlig politik. Vælgerne fik altså en anden vare end den, de troede, de skulle have.

TO ERFARNE politikere, Mogens Lykketoft (S) og Bertel Haarder (V), har enslydende bud på, hvordan deres eget og kollegernes renommé kan forbedres: Flere lukkede møder og færre åbne samråd på Christiansborg, hvor politikerne bruger det meste af tiden på at rakke hinanden ned.

ALTSÅ MERE lukkethed! Vorherre bevares.

Den nye offentlighedslov – også kaldet mørklægningsloven – gør det i forvejen næsten umuligt for offentligheden at følge med i, hvad der sker i magtens korridorer. Flere lukkede døre vil ikke gavne vælgernes syn på den demokratiske proces. Tværtimod.

DE FLESTE VÆLGERE foretrækker åbne, ærlige og anstændige politikere. Folk, som ikke er smittet af Lars Løkke-bacillen (personlig grådighed) eller modtagelige for Helle Thorning-syndromet (man siger ét, men gør noget andet).

Man påstår, at vi har de politikere, vi fortjener. Det er forhåbentligt ikke rigtigt.

117 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere