Sort politik

SELV om Danmark fylder meget lidt på verdenskortet, er det urimeligt tidrøvende at komme rundt i landet med offentlige transportmidler.

DET skulle Togfonden rette op på. Den blev oprettet i 2013 af den daværende S-R-SF-regering med støtte fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

IDÉEN var god nok. Med en øget beskatning af Nordsø-olien skulle fonden pumpes op med 28,5 mia. kr., der skulle finansiere diverse hårdt tiltrængte projekter. Men på grund af prisfaldet på olie mangler fonden en hulens masse milliarder. Så fondens pengekasse alene kan ikke betale f.eks. ’en times-modellen’ mellem de store byer.

NU har V-regeringen fundet løsningen. Togfonden skal reelt skrottes, rangeres ud på et sidespor ved siden af de ubrugelige IC4-tog.

DET kan undre, da forbedret togdrift mellem landsdelene vil understøtte regeringens forkromede planer om udflytning af arbejdspladser, vækst i provinsen og så videre. Det mener en stribe Venstre-borgmestre i hvert fald.

OMVENDT har Venstre-toppen hele tiden været imod Togfonden. Den vil asfaltere landet til med motorveje.

IFØLGE meldingerne synes Dansk Folkeparti indstillet på at følge Venstre. Dermed vil Togfondens skæbne være beseglet. At Dansk Folkeparti er med i aftalen om fonden, spiller ingen rolle. Partiet har danmarksrekord i vælgerbedrag og bragesnak.

FOR V-regeringen er målet alene at beholde magten, fremstå økonomisk ansvarlig og forhindre en ny Venstre-katastrofe ved næste valg.

BORTSET fra flygtninge-stramninger er taktikken at føre krig mod alt, der bare lugter af grøn politik. Prisen skal betales af vores alle sammens miljø samt hr. og fru Danmark og deres børn.

DEN skandaløse landbrugspakke, der belaster miljøet og blandt andet efterlader en kæmpe vandregning hos forbrugerne, er et eksempel. Dødsstødet til havvindmølle-parker, der vil koste arbejdspladser, et andet. Adfærds-regulerende miljøafgifter, der erstattes af generelle skattestigninger, et tredje.

OG nu Togfonden.

ALTSÅ rendyrket sort politik og Dansk Folkeparti er med. Partiets valg-bluff kører på skinner.

158 kommentarer
Vis kommentarer