Spyt nu ud, Helle

’USERIØST!’, kalder Helle Thorning det, at fagbevægelsen nu har konkrete ønsker for, hvad der skal ske med dagpengene. De burde vente, mener hun.

Er der nogen, der er useriøse, er det socialdemokraterne, der snart som de sidste i dette land nægter overhovedet at diskutere et af regeringens mest smertelige problemer. Dagpenge berører jo ikke kun de over 64.000 mennesker, der har mistet dem ved udgangen af i år. Selv om det skulle være nok!

DE BETYDER OGSÅ noget for almindelige danskeres mentale kompas for, hvordan det kører i samfundet ... Østarbejdere kontra arbejdsløshed f.eks.

Men S sidder som de tre berømte aber, der holder sig for ørerne, for øjnene og for munden, mens de påberåber sig, at de venter pænt på en rapport fra en kommission engang til august. Altså smart nok efter et valg.

OG UNDERFORSTÅET: Socialdemokraterne er meget mere seriøse end alle andre, der inden da bare kagler op. Hertil må man sige, at LO og FTF, der nu bider til, selv sidder i kommissionen. Såeh ... helt på bar bund er de vel ikke. Det er ikke bare en tyvstart – det er dybt alvorligt ment og en sjaskvåd klud i ansigtet på Thorning, som de har tabt tålmodigheden med.

Selv de radikale – Thornings egen regeringspartner – føler sig kun på skrømt bundet af at vente på kommissionen.

S-vælgerne vil åbenbart løbe skrigende væk, hvis Thorning og Corydon allerede lukker op for posen, inden et folketingsvalg eller hvad?

I VIRKELIGHEDEN er det jo ret små ting, kommissionen kan rykke rundt på. 3F kan nøjes med én justering, har de netop meddelt. Kommissionen er pålagt, at dens forslag ikke må koste mere, end det gør nu. Så Thornings venteri på det helt store columbusæg stinker af et hjørnespark af et ubehageligt problem.

Fagbevægelsen ønsker f.eks. hurtigere genoptjening af dagpenge, og det kan få ledige til at se en fordel i at tage mange af de korte jobs, som østarbejderne klarer nu. Dét kunne Thorning godt forholde sig til – for bare at nævne noget.

214 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere