Stålsatte Anders

ANDERS SAMUELSEN (LA) får nu lejlighed til at bevise, at han – med egne ord – er den mest kompetente udenrigsminister, Danmark nogen sinde har haft.

Premierminister Theresa May skar i går ud i pap, at Storbritannien helt vil forlade EU uden nogen form for mellemløsninger. Ikke halvt inde eller halvt ude.

– Det bliver mit job at skaffe den rigtige løsning for landet, understregede hun.

HUN FÅR ingen hjælp fra den fornærmede EU-kommission i Bruxelles, der konsekvent taler om ’dem og os’ og forbereder en straffeaktion.

Her kommer Danmark – og dermed den danske udenrigsminister – ind i billedet.

Selv om vi er et lille EU-land, kan vi gøre en forskel ved at vise bred forståelse for Brexit og arbejde for, at Storbritannien får en aftale, der kan blive til gavn for Europa.

MEN Anders Samuelsen bør gå et skridt videre og benytte anledningen til at starte et opgør med det monster, som EU har udviklet sig til.

Et overnationalt, superbureaukratisk system, som har sat sig på hovedparten af lovgivningen i de enkelte medlemslande.

Flygtningekrisen har til overmål dokumenteret, at EU er en kolos på lerfødder.

DA DET VIRKELIG gjaldt, isolerede de fleste lande sig fra det store fællesskab med pigtråd og skærpet grænsekontrol og lod utvetydigt forstå, at man er sig selv nok. I hvert fald på flygtningeområdet.

Og man kan bare kigge på EU’s tusindvis af mærkværdige, overflødige og uretfærdige støtteordninger for at konstatere, at noget er gået rivende galt.

En bureaukratisk jungle, som ingen kan finde rundt i, men som koster de europæiske skatteydere tonsvis af milliarder. Behøver vi nævne Messerschmidt-sagen?

SÅ VORES udenrigsminister har nok at tage fat på, selv om han kommer fra et parti, som ikke har nogen udenrigspolitik, men blot vil rette sig ind efter, hvad USA forlanger.

Hans største indsats til dato har været at lægge billeder ud på de sociale medier af sig selv og prominente politikere fra det store udland.

ANDERS SAMUELSEN har sagt gang på gang, at han er stålsat. Men han har aldrig bevist det. Muligheden er der nu.

172 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere