Stakkels USA

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

DA DEN 78-årige senator fra Vermont, Bernie Sanders, forleden trak sig ud af kapløbet om at blive demokraternes præsidentkandidat, blev der jublet hos den 77-årige Joe Biden i hjemmet i Delaware på den amerikanske østkyst.

NU ER DER næppe længere tvivl om, at Biden, som tjente som vicepræsident under Barack Obama, på demokraternes partikonvent i august bliver kåret som udfordrer til Donald Trump.

BERNIE SANDERS var for progressiv for flertallet blandt de demokratiske vælgere. Sanders ser på mange områder Danmark som et forbillede, og i sin valgkamp slog han til lyd for sygesikring som i Europa og et socialt sikkerhedsnet under de amerikanske arbejdere. 

HAN BLEV KALDT både socialist og kommunist af sine modstandere, men er vel i virkeligheden blot en mellemblød socialdemokrat med et hjerte, der banker for de svageste.

DONALD TRUMP havde regnet sig frem til, at Joe Biden, som er en konservativ demokrat, ville blive hans modkandidat ved præsidentvalget 3. november. Derfor har Trump og hans folk i måneder kørt en aggressiv kampagne mod Biden, som Trump konsekvent omtaler som ’Sleepy Joe’.

UDGANGSPUNKTET ER Ukraine, hvor Biden i sin tid som vicepræsident brugte meget tid på at hjælpe med at reformere landet og ikke mindst at komme den udbredte korruption til livs. 

PÅ SAMME TID var Bidens søn, Hunter Biden, i bestyrelsen for det ukrainske energiselskab Burisma, der var involveret i en række korruptionssager. Hunter Biden fik 340.000 kroner om måneden for sit bestyrelsesarbejde, og blandt andet det får Trumps folk til at anklage Biden-familien for at have deltaget i en række ulovligheder i Ukraine. Det meste er dog udokumenteret.

MEN TILBAGE STÅR, at Joe Bidens indsats i Ukraine ikke har ændret fundamentalt ved korruptionen i landet, og samtidig har hans søns engagement med Burisma undermineret hele hans arbejde.

VED FLERE valgmøder har Biden fremstået forvirret og uden overblik, og han har længe lignet en mand, som Trump let vil kunne køre over.

MEN MÅSKE FÅR Biden hjælp af coronapandemien. Trump er for alvor kommet i modvind, fordi han totalt har undervurderet virussen, som han længe blot betegnede som en influenza. 

NÆSTEN DAGLIGT bringer de amerikanske medier afsløringer af, hvordan 73-årige Donald Trump i november, december, januar og februar overhørte alle advarsler fra både sine rådgivere og fra de amerikanske eksperter. 

CORONAEN KAN blive Donald Trumps kors og Joe Bidens chance. Men uanset hvem af dem der bliver præsident efter valget i november, bringer det hverken en ny start eller et nyt håb til USA’s befolkning. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+