Staten tager din DNA

STATEN er i gang med at tage hver enkelt borgers dna, uden at spørge om lov. Og uden at være helt klar på, hvordan den vil passe på oplysningerne.

ET NATIONALT såkaldt genom-center er under opbygning. Og for at det rigtig kan komme op at flyve, har regeringen et lusket forslag i pipelinen, hvor vi alle sammen, uden at give samtykke, ja uden at vide det, overlader vores dna-oplysninger til staten. De skal samkøres med sundhedsoplysninger og meget andet, som staten allerede ved om os via cpr.

PERSPEKTIVERNE er så fabelagtige og svimlende for forskerne, at også politikerne i den almindelige eufori åbenbart har glemt at se farer og misbrug.

MEN LÆGER nede på gulvet advarer højlydt. ’Det er som at overlade nøglen til sit hus til staten, bare alvorligere – det ville ingen drømme om’, siger de praktiserende lægers formand.

IT-politisk Forening, vores vagthund over personlige data, kalder det katastrofalt. Ekstra Bladet beskrev den foruroligende fremtid, der ligger lige om hjørnet, over ti sider i lørdagens udgave.

DET ER NU, vi skal hakke hælene i, hvis vi bare som minimum gerne selv vil give vores samtykke, før vores dybt personlige arvemasse bliver som en åben bog for forskere og læger. Og hvem der i øvrigt kan kræve adgang eller hacke sig ind i fremtiden.

MEN DE naive beslutningstagere er så besnakket af medicinal-lobbyen, at man har lyst til at skrige.

DANMARK er et af de mest gennem-registrerede lande på kloden.

FORSKERNE nærmest savler ved tanken. Fabler om, hvordan de kan skrue den helt rigtige personlige medicin sammen til hver enkelt patient.

MEN MEN ... Andre med mere kyniske interesser vil også savle ved tanken. Forsikringsselskaber f.eks., der allerede nu kræver dybt personlige oplysninger hos vores læge, før de tør forsikre os. I vores dna vil de også kunne se, om vi er disponeret for kræft, for hjertesygdomme og alt muligt andet. Ja oplysninger, vi måske ikke engang selv bryder os om at kende.

SUNDHEDSMINISTEREN bedyrer, at det hele vil være umuligt at spore til det enkelte menneske. Ja, bortset fra læger og sundhedspersoner f.eks., der skal kunne kombinere dna- oplysningerne med personnumre ... Nå?!

bimler alarmklokkerne nok allerede hos de fleste. Det offentlige er kendt for læk på læk af personlige data. Dna-banken bliver en guldgrube for alskens profitmagere og snagere.

225 kommentarer
Vis kommentarer