Stikkerlinjen

I SINE VANVITTIGE bestræbelser på at få diktatorisk magt støvsuger præsident Erdogan Europa for at finde frem til tyrkere, der op til folkeafstemningen forsøger at spænde ben for hans planer.

Berlingske kunne i går afsløre, at kritiske tyrkere med dansk statsborgerskab bliver meldt som landsforrædere eller terrorister til de tyrkiske myndigheder.

DET FOREGÅR angiveligt via en såkaldt stikkerlinje direkte til præsidentkontoret, som blev annonceret i et tyrkisk medie efter kupforsøget i sommeren 2016.

Det tidligere SF-folketingsmedlem Özlem Cekic fortæller sammen med andre til Berlingske, at hun er blevet kontaktet med beskeden om, at hun er blevet angivet til de tyrkiske myndigheder for landsforræderi og vil blive anholdt, hvis hun rejser ind i landet.

PRÆSIDENT ERDOGAN har til overflod bevist, at han er desperat for at få udvidet sine beføjelser, selv om han allerede i dag har magt til at fængsle politiske modstandere og kritiske journalister. En magt, som titusinder har fået at mærke.

Erdogan har flere gange kastet mørke skyer ind over Europa. Hollænderne blev således kaldt nazister og fascister, fordi de kontant afviste to af hans ministre, da de ville bedrive valgkamp blandt tyrkerne i Rotterdam.

STIKKERLINJEN minder uhyggeligt om tilstanden i det tidligere Østtyskland, der var berygtet for sine mange informanter. En heksejagt på folk, der ikke retter ind efter styret i Ankara. Ingen blandt de 63.000 danskere med tyrkisk oprindelse kan føle sig sikker.

I DAG SKAL den tyrkiske ambassadør i Danmark stå skoleret i Udenrigsministeriet.

Anders Samuelsen kræver en forklaring, men efter at ambassadøren har bedyret, at der er tale om onde rygter, vil der formentlig ikke ske mere i sagen. Derfor er en politimæssig efterforskning nødvendig.

PROFESSOR i strafferet Jørn Vestergaard henviser til straffelovens paragraf 108. Den handler om ulovlig efterretningsvirksomhed, som kan omfatte dem, der angiver personer bosiddende i Danmark til de tyrkiske myndigheder.

Erdogan og hans slæng hører ingen steder hjemme. Og slet ikke i Danmark.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen