Stjæl mig en stol

DANMARK er et af de hårdest plagede lande i Europa, når det gælder indbrud i private hjem.

DÉT tror pokker, når man ser Ekstra Bladets oprulning af, hvor villige en masse såkaldt pæne mennesker er til at købe tyvekosterne. Selv om de ved, de er brandvarme og friskstjålede. Og uden at hverken tyve eller hælere i nævneværdig grad behøver kigge sig over skulderen.

HÆLERIET er blevet så perverst, at folk direkte bestiller , de møbler osv, de ønsker sig , i lukkede Facebook-grupper. Det er så herrenemt, som sad de og købte ting hjem på nettet. Uden ringeste forkundskab lykkedes det redaktionen at opspore en sådan gruppe på få dage, under afdækningen af disse organiserede hverdagsforbrydelser.

’NU er jeg ude igen - hvad vil I have’, erklærer en indbrudstyv frejdigt i Facebook-gruppen. Ikke god reklame for Kriminalforsorgens resocialisering!

...OG i hvert fald et monumentalt bevis på, hvor hæmningsløse en del mennesker er med, om de køber hælervarer. I hvert fald indtil én af dem blev konfronteret af Ekstra Bladets TV-hold - så bliver folk trods alt stadig flove. Det er ikke alene pinligt - det er ligeså strafbart at hæle som at stjæle.

MEN NÅR redaktionen så nemt kan bore sig ned i det betændte system - hvorfor gør politiet det så ikke også? Gid de ville! Det er som om fantasien er lidt punkteret hos politiet, når det gælder om at reagere på de senere års hurtige omsætning af tyvekoster via nettet. Ofte helt åbenlyst. Det er dybt frustrerende for de bestjålne at se deres ejendele sat åbent til salg, uden at der bliver skredet ind.

POLITIET har faktisk fordoblet antallet af hælersager. Og det er jo en slags begyndelse. Men som de fleste ved, er korpset kørt helt ned til fælgene mandskabsmæssigt. Dels blev antallet af betjente skåret ned i 2011. Dels beslaglægger grænsekontrol og flygtninge enorme mængder arbejdstimer.

MED beslutningen i går om fremtidig indsættelse af Hjemmeværnet som grænsekontrol får politiet forhåbentlig også luft i kalenderen til at gøre noget ved denne borgernære, galopperende kriminalitet.

165 kommentarer
Vis kommentarer