Støj på linjen

VENSTRES million-kampagne med overskriften ’454.215,00 KR. OM ÅRET’ på busser, togstationer og i aviser har forventeligt skabt forargelse. Ikke på grund af budskabet, men på grund af dagsordenen bag ordene.

Målet er nemlig at få danskerne op af sofaen og kræve lavere ydelser til landets 147.000 kontanthjælpsmodtagere. De gider jo ikke arbejde, forstås.

FØR VENSTRES Støjsender, Inger Støjberg, blev sendt i byen, gjorde partiets kampagnestab sig store anstrengelser for at få tallet skruet så højt op som muligt.

Derfor dækker de 454.215 kr. over meget mere end den nøgne kontanthjælp til en familie med tre børn. I tallet indgår også tilskud til daginstitutioner, børnecheck og boligsikring. Ydelser, som lavtlønsfamilier på arbejdsmarkedet også modtager.

DE NØGNE kendsgerninger – at det er forsvindende få på kontanthjælp, som har mulighed for at score så meget – preller af på Støjsenderen. Hun er kun optaget af det principielle: At det skal kunne betale sig at arbejde, udtaler hun.

Inger Støjberg manipulerer groft, når hun siger, at kontanthjælpsmodtagere bare får penge uden at arbejde. Hun har selv været med til at vedtage en reform, der betyder, at arbejdsløse sendes i nyttejob for deres kontanthjælp efter højst tre måneder.

DET VED HUN udmærket. Men ved at puste tallene op og skabe et forvrænget billede af kontanthjælpsmodtagernes vilkår vil Venstre skabe moralsk panik, som kan bane vejen for nye angreb på mennesker i en sårbar økonomisk situation.

ENHEDSLISTENS politiske rådgiver, Pelle Dragsted, mener, at Støjberg vil have godt af selv at prøve at være på kontanthjælp: ’Bare en tre-fire måneder ude i nyttejob-centret på Amager Fælled, hvor hun kan fjerne pileurt 37 timer om ugen for 11.000 kr. om måneden. Før skat’.

STØJBERG & CO. vil gøre alt for at få denne valgkamp til at handle om, at mange ikke gider arbejde. Hvilket beviseligt er løgn. Tværtimod betragter langt, langt de fleste det som en ulykke at være lukket ude fra arbejdsmarkedet.

Men alene at udslynge påstanden er det samme som at sprede gift i debatten. Og så er skaden sket.

VENSTRE VED MAN, hvor man har, lyder et slogan. Ja, desværre.

198 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere