Annonce:
Annonce:

Stop - bare stop det

De få ballademagere ødelægger fodboldoplevelsen for de mange. Foto: Jens Dresling/Polfoto
De få ballademagere ødelægger fodboldoplevelsen for de mange. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DA RØGEN havde lagt sig efter det københavnske derby mellem FC København og Brøndby i starten af august, var det ikke begivenhederne på grønsværen, der løb med omtalen.

SOM SÅ ofte før stjal uromagere rampelyset. Hærværk, vold, stenkast og voldsomme kanonslag var på menuen i stedet for fodbold, god stemning, øl og stadionplatter. 

HAVDE NOGEN forventet, at man den søndag havde nået et absolut lavpunkt, tog de dog grueligt fejl. I forbindelse med tirsdagens Champions League-opgør mellem Dortmund og FCK udspillede sig skandaløse scener før, under og efter kampen.

Annonce:

SÅKALDTE Brøndby-'fans' havde taget turen til det tyske for at uddele øretæver. På stadion eskalerede de voldelige optrin. Hardcore 'fans' af FC København replicerede, og de to grupperinger affyrede fyrværkeri mod hinanden midt i vrimlen af børnefamilier og sagesløse, fredelige fans.

I 1980'ERNE var Danmark kendt over den ganske verden for vores festlige roligans, der også gjorde et godt indtryk under sidste sommers EM-slutrunde. Tirsdag aften efterlod det danske fodbold-togt et diametralt modsat indtryk.

- Du ønsker aldrig at se sådan noget som dette. Folk er her for at se fodbold, og alle skal kunne føle sig trygge. Der er børn, forældre og søskende på stadion, udtalte Dortmund-stjernen Jude Bellingham efter kampen og ramte dermed hovedet på sømmet.

SITUATIONEN ER alarmerende, når forældre ikke længere trygt kan tage deres børn med til en fodboldkamp.

DANSKE KLUBBER som eksempelvis Brøndby og FC København har i årevis haft en alt for stor berøringsangst i forhold til det ofte magtfulde ekstreme fanmiljø, der tilsyneladende er tæt knyttet til de grupperinger, der styrer stemning og slagsange på stadion.

Annonce:

IMENS KLUBBERNE har snorksovet, har optøjerne ved de største fodboldkampe kostet skatteyderne store millionbeløb i form af den øgede politiindsats.

SKAL MAN tro de seneste udmeldinger fra de to storklubber, virker det dog, som om man er vågnet op og er klar til at sætte betydeligt hårdere ind.  

OGSÅ FRA politisk side har man langt om længe indset, at der skal handles. Justitsminister Mattias Tesfaye har nedsat ekspertudvalg, der til oktober skal komme med bud på, hvordan der kan gøres op med vold og hærværk på danske fodboldstadions. Venstre har foreslået højere straffe til uromagerne ved at bringe bandepakken i spil.

DET ER på høje tid. Ingen andre steder i det danske samfund ville man have tilladt vold, hærværk og optøjer i den størrelsesorden, som fodbold-hooliganismen har budt os de senere år. Ægte fans såvel som resten af samfundet har krav på, der bliver sagt stop.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
141 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: