Annonce:
Annonce:

Stram selv op, Anders

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mener, Donald Trump skal ære sit præsidentembede i stedet for at sende pinlige tweets til omverdenen. Eksempelvis optagelser af sig selv, der fingerer et overfald på CNN under en wrestling-kamp.

Denne opfordring har Samuelsen tweetet til omverdenen.

Der er en del at sige herom.

Som det første bør fremhæves, at det måske var på sin plads, at den danske udenrigsminister begyndte at tage sin egen medicin.

Anders Samuelsen er den danske politiker, der i de senere år har stået bag flest indslag på de sociale medier uden rigtig at sige noget, der tilsyneladende angår nogen af os andre i det danske demokrati.

Annonce:

Udenrigsministeren er den mest tweetende og so-me-opdaterende minister, nationen nogen sinde har set. Fra frontløber for ligegyldige vinkebilleder over bottle-flippende oppositionspolitiker til nuværende håndtryks-minister på evig rundtur i verden. Og uden Samuelsen i egenskab af sidstnævnte synes at opnå noget ud over endnu et lufthavns-, søjleindgangs- eller håndtryks-billede til Facebook.

Det kræver ikke en skarp europæer at konstatere, at den nye mand i Det Hvide Hus er uortodoks. I diplomatiets korridorer hviskes der sikkert også hele tiden om, hvilken diagnose der mon passer bedst på præsidenten. Men det skriver de ikke på de sociale medier. Det er derfor, de kaldes diplomater.

Desuden er det fortsat et mellemværende mellem Donald Trump og de amerikanske vælgere, hvad der egentlig ærer eller vanærer det amerikanske præsidentembede. Man kan for den sags skyld vende hele den europæiske ’Trump-er-bindegal-tilgang’ på hovedet og konkludere, at valget af Donald Trump som præsident er en rørende godtgørelse af demokratiets duelighed.

Hvis Donald Trump kan blive præsident, kan alle blive præsident, og så bliver demokratiet næppe mere demokratisk.

Annonce:

Men i Europa og i Danmark har alle travlt med at forbinde De Forenede Stater med vanære og antidemokrati. Og mange gør det uden at se sig selv i spejlet. Ikke mindst manden, der kalder sig ’Danmarks måske hidtil mest kompetente udenrigsminister’.

Man kan således med god ret parafrasere Anders Samuelsens tweet om @realdonaldtrump og vende det mod udenrigsministeren selv?

'Jeg synes, at @anderssamuelsen fra NU skal stramme op, fokusere på kampen for frihed og udvise respekt for udenrigsministerembedet.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: