Stram selv op, Anders

Følg Leder

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mener, Donald Trump skal ære sit præsidentembede i stedet for at sende pinlige tweets til omverdenen. Eksempelvis optagelser af sig selv, der fingerer et overfald på CNN under en wrestling-kamp.

Denne opfordring har Samuelsen tweetet til omverdenen.

Der er en del at sige herom.

Som det første bør fremhæves, at det måske var på sin plads, at den danske udenrigsminister begyndte at tage sin egen medicin.

Anders Samuelsen er den danske politiker, der i de senere år har stået bag flest indslag på de sociale medier uden rigtig at sige noget, der tilsyneladende angår nogen af os andre i det danske demokrati.

Udenrigsministeren er den mest tweetende og so-me-opdaterende minister, nationen nogen sinde har set. Fra frontløber for ligegyldige vinkebilleder over bottle-flippende oppositionspolitiker til nuværende håndtryks-minister på evig rundtur i verden. Og uden Samuelsen i egenskab af sidstnævnte synes at opnå noget ud over endnu et lufthavns-, søjleindgangs- eller håndtryks-billede til Facebook.

Det kræver ikke en skarp europæer at konstatere, at den nye mand i Det Hvide Hus er uortodoks. I diplomatiets korridorer hviskes der sikkert også hele tiden om, hvilken diagnose der mon passer bedst på præsidenten. Men det skriver de ikke på de sociale medier. Det er derfor, de kaldes diplomater.

Desuden er det fortsat et mellemværende mellem Donald Trump og de amerikanske vælgere, hvad der egentlig ærer eller vanærer det amerikanske præsidentembede. Man kan for den sags skyld vende hele den europæiske ’Trump-er-bindegal-tilgang’ på hovedet og konkludere, at valget af Donald Trump som præsident er en rørende godtgørelse af demokratiets duelighed.

Hvis Donald Trump kan blive præsident, kan alle blive præsident, og så bliver demokratiet næppe mere demokratisk.

Men i Europa og i Danmark har alle travlt med at forbinde De Forenede Stater med vanære og antidemokrati. Og mange gør det uden at se sig selv i spejlet. Ikke mindst manden, der kalder sig ’Danmarks måske hidtil mest kompetente udenrigsminister’.

Man kan således med god ret parafrasere Anders Samuelsens tweet om @realdonaldtrump og vende det mod udenrigsministeren selv?

'Jeg synes, at @anderssamuelsen fra NU skal stramme op, fokusere på kampen for frihed og udvise respekt for udenrigsministerembedet.'

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.