Strammere i solskin

FØRSTEPLADSEN blandt partierne i Folketinget, når det gælder om at rage fed pr til sig ved det årlige sommergruppe-møde, går altid til Dansk Folkeparti. Sådan går det sikkert også i år, når DF’erne i dag mødes i Skagen:

DE ryster den særlige sommercocktail, hvor der er godt med krasse stramninger af dit og dat og sjældent særlig realistiske. Men de trækker overskrifter og viser handlekraft. Og så sukrer de budskabet ind i ’Ih, hvor har vi det rart’-fotos , der ligner noget fra et postkort på en marguerit-rute.

HVOR vi ser klip fra andre partiers sommermøder, med mere eller mindre bekymrede politikere, der misser mod solen ved et gammelt havebord, eller skulende, ankommende grupperinger, der væbner sig til et slagsmål bag lukkede døre, stråler Tulle, Pia K. og Skaarup af flæskesteg, smældende Dannebrog og noget dansk strand i det fjerne.

ÉT år stiller Thulesen op ved roret på et gammelt træskib, iført sommerskjorte og stort smil, og kan med tilfredshed næste dag se alle overskrifterne om, at nu har han taget roret. Andre år morgensvømmer trojkaen eller vandrer på Hammershus. I år skal de naturligvis se guldaldermalerier på Skagens Museum.

STRAMMERIET til DF’s sommermøde denne gang drejer sig igen om domstolene, som DF mener er for blødsødne.

PR-SKRUEN fik den sædvanlige start allerede i går, hvor det i år var Jyllands-Posten, der var udset som den glade viderebringer af partiets indledende pressestormløb. DF vil indføre minimumsdomme og fjerne det skøn, domstolene lægger i de konkrete tilfælde.

DOMMERNE er imod – det udvander skellet mellem den lovgivende og den dømmende magt. ’Når Peter Skaarup siger, at vi ikke følger Folketingets ønsker, så er det da muligt, vi ikke følger Dansk Folkepartis ønsker. Men vi følger ønskerne fra den overvejende del af Folketinget’, som Mikael Sjöberg, formanden for den danske dommerforening, udtrykker det, en anelse syrligt.

153 kommentarer
Vis kommentarer