Syge i bolden

 

TRODS SIN lidenhed formår diktaturstaten Qatar at finde vej til overskrifter verden over. Det skyldes ikke mindst landets milliardinvesteringer i den internationale idrætsverden, investeringer der også er kommet dansk fodbold til gode. Hvilket vi burde skamme os over.

Ekstra Bladet afslørede sidste år, hvordan DBU glad og gerne sender ungdomslandshold på betalte ophold i ørkenstaten. En trafik, der i sidste uge endelig fik vores sportsminister, Marianne Jelved, til at vågne op. Hun satte spørgsmålstegn ved, om DBU forstår at tage vare på almindelige demokratiske holdninger om, hvad der er rigtigt eller forkert.

MEN DET SKAL DBU  slet ikke tænke på, hvis vi skal tro Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund. Nygaard er uden sammenligning den mest magtfulde mand i dansk idræt, og han burde om nogen hjælpe DBU’s nye og uerfarne ledelse tilbage på dydens smalle sti.

Den rolle har Niels Nygaard dog ikke tænkt sig at spille. Han sagde i går til Jyllands-Posten, at han støtter DBU og opfordrede samtidig andre forbund til at tage imod en lignende betalt træningslejr, skulle tilbuddet opstå.

DERMED MELDTE Niels Nygaard sig i rækken af nyttige idioter, der dagligt bruges i Qatars propagandakrig. Den lille ørkenstat har søgt og købt sig til at blive vært for stort set samtlige større idrætsbegivenheder. VM i håndbold er netop overstået, og i de kommende år følger blandt andet VM i boksning, cykling, atletik og som rosinen i pølseenden VM i fodbold i 2022.

Alt det kan lade sig gøre, fordi Qatar har importeret halvanden million migrantarbejdere til at lave det grove arbejde. Desværre behandles migranterne som slaver, og i løbet af de seneste fire år er mere end 1400 døde under de ekstreme arbejds- og levevilkår, som flere gange er beskrevet her i avisen.

FN, INTERNATIONALE fagforeninger og menneskerettighedsorganisationer har appelleret til emiren og hans sheiker, men alt preller af på det diktatoriske styre, som også anklages for at se genem fingre med, at rige qatarer yder finansiel støtte til IS og andre terrororganisationer.

Qatar er med andre ord rigtig dårligt selskab, men Niels Nygaard mener stadig, at vi skal sige ja til invitationer, hvis de bruges på at udvikle idrætten, samarbejde og gensidig forståelse. Men man skal altså være ret mærkelig i bolden for at have forståelse for korruption, slaveri, massedødsfald og støtte til terrorvirksomhed.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær