Annonce:
Annonce:

Sylteminister Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) erklærer sig rystet over historier om for lange ventetider hos kræftpatienter og har derfor en plan om at lave en plan. Foto: Ida Marie Odgaard
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) erklærer sig rystet over historier om for lange ventetider hos kræftpatienter og har derfor en plan om at lave en plan. Foto: Ida Marie Odgaard
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DANSKERNE fortjener en ny sundhedsminister.

Sophie Løhde (V) har kun haft posten i et par måneder, men demonstrerede igen i går, at hun er for bureaukratisk og politiker-agtig i sin tilgang til de enorme problemer, som sundhedssektoren og især kræftbehandlingen står over for.

En af Løhdes første initiativer som minister denne vinter var at annoncere en sundhedsstrukturkommission. Det er belejligt, for så behøver man ikke at gøre noget, mens den 'arbejder'.

I GÅR begyndte så forårs-syltningen i Sundhedsministeriet. Løhde præsenterede nemlig en 'genopretningsplan' af kræftbehandlingen i det danske sundhedsvæsen. Endnu en gang vil hun undersøge noget uden at gøre noget.

Løhdes nyeste plan skal angiveligt løse den enorme kræft-skandale, som blev afsløret af DR i sidste uge. En skandale, som bliver ved med at vokse.

Annonce:

Vi ved nu, at 293 kræftpatienter på afdelingen for Mave- og Tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital har fået for sen kræftbehandling det seneste år. Nogle har ventet i ti uger, selv om loven siger, at de maksimalt skal vente i to uger. Den slags koster selvfølgelig liv.

VI VED OGSÅ, at flere af dem ikke er blevet henvist til et udenlandsk sygehus, som loven ellers foreskriver.

Skandalen har været holdt hemmelig af læger og hospitalsledelse. Og nu er spørgsmålet selvfølgelig, om tarmafdelingen i Aarhus er en enlig svale, eller om kræftpatienter i hele landet sjofles af et ineffektivt system, der hemmeligholder problemerne.

Det er derfor, at Løhde træder frem på scenen med sin nye plan, som kort sagt går ud på at lave en plan om fire-fem måneder.

DET ER typisk for den ineffektivitet, som kan præge vores politikere, når de vil lade, som om de gør noget.

Løhde havde enkelte gode initiativer med på sit pressemøde i går, men ikke noget, som løser det egentlige problem: manglen på læger og især sygeplejersker.

Annonce:

Sylteministerens hovedplan er at undersøge problemets omfang i fire måneder og derefter lave en plan. Hvilket ikke er en plan. Det er en plan om at lave en plan. Det er en snydeplan. Det er bureaukrati og problem-syltning af værste skuffe.

VI VED nemlig godt, hvad problemet er: Der mangler læger og især sygeplejersker. Det har vi vidst længe. Så der er ingen grund til at undersøge alt muligt. Nu er det tid til at handle.

Fra i dag må Sophie Løhde derfor kaldes for sylteminister i stedet for sundhedsminister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
474 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: