SYSTEM-FEJL

DET ER med Skat, som det er med krænkelseskulturen. 

Netop som man tror, at nu kan det ikke blive værre, når absurditeterne nye højder.

I SOMMER fes skatteminister Karsten Lauritzen (V) rundt i landet for at åbne syv nye skattestyrelser. 

Som han entusiastiske forklarede: ’Det er en hovedprioritet for regeringen at genopbygge skattevæsnet’ (...) ’og som leverer den kvalitet, danskerne har krav på.’

DET KUNNE kun gå fremad. Skat var smeltet totalt ned takket være års nedskæringer dikteret af VK-regeringen samt indførelsen af det ubrugelige statslige inddrivelses-system EFI, som har kostet statskassen omkring 100 mia. kr. Indtil videre.

MEN AK. Skeletterne fortsætter med at vælte ud af skabene. Nu viser det gudhjælpeos, at 1200 boligejere slet ikke har betalt ejendomsskat i ti år. Ti år!

SKATTEMINISTEREN kalder i Berlingske sagen for ’dybt beklagelig’ og giver sammen med den nye Vurderingsstyrelsen det gamle fejlbehæftede vurderingssystem skylden.

Jo tak, men er det nye system bedre? Det ved vi ikke, for det er blevet udskudt indtil videre på grund af ... systemfejl.

OG FORLEDEN modtog 485.000 skatteborgere brev fra den nye Gældsstyrelsen om, at de havde fået eftergivet gæld for næsten seks mia. kr. 

Flere – blandt andre erhvervskvinden Stine Bosse – stod måbende frem og fortalte, at de intet kendte til deres gæld. I Stine Bosses tilfælde drejede det sig om 197 kr.

BREVMODTAGERNES uvidenhed kan meget vel skyldes, at brevene blev udskrevet efter det gamle system, der var overordentlig ubrugeligt og inficeret med fejlagtige oplysninger.

HÅRDT PRESSET vedtog Folketinget sidste år at nedsætte Skattekommissionen, der skal afdække mere end ti års massakre på skattesystemet.

Omkring 100 embedsmænd skal afhøres plus de ni ansvarlige ministre fra Venstre, Socialdemokratiet, radikale og SF.

BORTSET FRA at kommissionen allerede er blevet udsat for benspænd, skal vi næppe forvente, at nogen bliver draget politisk til ansvar.

De involverede ministre vil skyde på hinanden og ellers tæve løs på embedsmændene og systemet.

SÅ SKATTEBORGERNE vil få alle mulige nye grunde til at føle sig krænket.

201 kommentarer
Vis kommentarer