Tåbelig udvisning

Følg Leder

 Er der nogen, der kender ’Styrelsen for International Rekruttering og Integration’ (SIRI)?

Nå, ikke.

Det er ellers et lærerigt bekendtskab. Særligt når vi taler om Danmark og nationens efterhånden absurde håndtering af, hvem der må opholde sig her i landet, og hvem der ikke må.

Iværksætter Kasper Kragelund, der står bag Aarhus Street Food, må forlade Danmark, fordi hans thailandske hustru er blevet udvist. I morgen sidder de i et fly på vej til Bangkok.

Hans thailandske kone, Janyaphon Tojor, har fået afslag på opholdstilladelse i Danmark, selv om hun har et job med en månedsløn på 35.000 kr., som loven kræver, og på trods af, at parrets tre børn har dansk pas.

Det er vanskeligt at se, at Venstre, Danmarks såkaldte liberale parti, sidder i Integrations-ministeriet. Er det liberalt at tvinge en mand, der har skabt flere hundrede arbejdspladser, ud af landet, blot fordi hans kone er fra Thailand?

I afslaget om ophold fra ’Styrelsen for International Rekruttering og Integration’ (SIRI) til Kragelunds kone står, at konen ikke kan få ophold, fordi hendes job til 35.000 kr. om måneden er hos Kasper Kragelund selv. Og styrelsen finder derfor, at ansættelsen kun har til formål at opnå opholdstilladelse.

Okay? Og hvad er der egentlig galt heri, kære SIRI?

Hvor tåbelig og selvmodsigende er den begrundelse ikke? Vi har en lov om selvforsørgelse, der skal forhindre, at migranter blot kan dukke op og erhverve diverse overførsler i det danske samfund. Når den så overholdes til punkt og prikke, kommer ’Styrelsen for International Rekruttering og Integration’ og siger, at styrelsen ikke er tilfreds med måden, loven er overholdt på.

Hvorfor skal samfundet blande sig i det?

Sagen er endnu et eksempel på, at udlændingepolitikken i Danmark ikke hænger sammen. En 13-årig dydsmønstret, kinesisk skoleelev udvises. Nogle rumænske menneskehandlere får lov at blive, fordi fængselsceller i Rumænien muligvis er for små.

Eller som Kasper Kragelund siger til Børsen efter afslaget på at kunne være i Danmark med sin hustru:

– Jeg tænkte, at efter otte år i udlandet kom jeg hjem med en masse erfaring og kunne lave nogle forretninger, der er lidt større end det, Danmark er vant til. Jeg troede, at det ville blive en hjertelig velkomst.

Men dengang kendte han heller ikke ’Styrelsen for International Rekruttering og Integration’.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT