Tegneserie- kommission

’YTRINGSFRIHEDEN SEJREDE. Hurra for demokratiet – endelig’ jublede Mette Gjerskov (S) i går på Twitter over nyheden om, at politiet nu udbetaler erstatning til otte borgere.

TIL FREDELIGE mennesker, som politiet ulovligt forhindrede i at demonstrere mod den kinesiske præsident, da Hu Jintao for seks år siden trillede gennem København. De får nu 20.000 kroner hver. Efter seks års tovtrækkeri.

ER GJERSKOV ironisk?

ERSTATNINGERNE ER DA KUN en gang ildelugtende hattelak oven på en langt større skandale og rystende despekt for demokratiet.

IKKE MINDST den Tibet-kommission, der efterfølgende skulle til bunds i, hvem der egentlig gav de idiotiske ordrer til politiet, har afsløret en pilrådden kultur.

ALLE – fra hoffet til ministerier og politi – jamrede i kor internt over, hvor uheldigt det var, hvis den kinesiske gæst blev fornærmet over eventuelle protester mod Kinas knægtelse af Tibet. Men hvem gav rent faktisk den ulovlige ordre? Det skulle kommissionen finde ud af. På det tidspunkt havde alle naturligvis fralagt sig ansvaret.

MEN TIBET-KOMMISSIONEN viste sig at være en tegneserie-kommission. Et illusionsnummer, der har spildt en helvedes masse menneskers tid og svigtet borgernes tillid.

DEN HAR i realiteten ikke kunnet undersøge ret meget. Alle mails blandt de involverede, ledende mennesker i politi, hos ministre og blandt embedsfolkene, var væk. Kommissionen er holdt for nar med søforklaringer om, at involverede på topplan er holdt op, ikke har journaliseret, at backup-filer og hele molevitten er væk. Det ser – for at bruge den nuværende justitsministers million-underdrivelse i går – ’mærkeligt ud’. Ja, mon ikke!

ALLIGEVEL OFFENTLIGGJORDE Tibet-kommissionen, under ledelse af den sagtmodige landsdommer Tuk Bagger, konklusioner om, at der ikke var grundlag for kritik af nogen. For kommissionen havde jo ikke fundet noget kritisabelt ... nej, for de havde ikke fundet noget som helst! Det havde været mere præcist. At konkludere, at der ikke var noget kritisabelt, var på kanten af en løgn, når man efterfølgende har hørt DR’s P1 afdække det store mail-forsvindingsnummer hele raden rundt.

SKULLE TUK BAGGER ikke have sagt stop? Han var jo dermed med til at vildlede befolkningen til at tro, at der foregik en reel undersøgelse, og ikke at han hamrede panden mod noget, der ligner et massivt cover-up.

DE ENESTE, man har kunnet knalde, er et par mellemledere hos politiet. Hvor sandsynligt er det, at de selv opfinder en hamrende ulovlig jagt på folk, der står i rød T-shirt med ’Denmark supports Tibet’ eller vifter med et flag, der knap kan slå en død flue ihjel?

130 kommentarer
Vis kommentarer