Terror-ofre

DE TO ofre for terrorangrebene i København sidste år, filminstruktøren Finn Nørgaard og vagten Dan Uzan, er nu blevet hædret i Folketinget.

MED hæderspriserne på hver 200.000 kr. er der samtidig opsat mindeplader på en søjle i Folketingets Vandrehal.

PLADSEN på søjlen er trang. Men som Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, forklarede, og her er vi for en gangs skyld helt enige med hende: ’Det er ikke en søjle, hvor vi har lyst til at sætte flere mindeplader op. Det er bestemt ikke en pris, vi har lyst til at uddele nogen sinde igen’.

ALLE NI partier støtter hæderspriserne. Også regeringspartiet Venstre. Og det er værd at bemærke. For statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har konsekvent udeladt omtale af filminstruktøren

– f.eks. i sin nytårstale.

MEN MED alle partier bag hæderen får også Finn Nørgaard den uforbeholdne, officielle anerkendelse, som hans familie har efterlyst.

IMENS arbejder regeringen videre på at genindføre censur i Danmark. Nemlig mod personer, der ’under dække af religion og teologi’ vil undergrave vores samfund.

INDTIL for nylig blev der talt om hadprædikanter. Men så fandt Dansk Folkeparti ud af,

at udtrykket ’voldsprædikanter’ er bedre. Måske i erkendelse af, at også Dansk Folkeparti og nærmeste omegn er befolket med teologer m.m., der prædiker had.

MENINGEN med censuren er at ramme islamister, der forblændet af had opfordrer til at piske og stene vestlige værdier tilbage til stenalderen og indføre kalifatet.

DISSE ekstremister kan man ikke tale fornuft med. Deres fundamentalistiske holdninger er provokerende i

ufattelig grad.

MEN DET er meningsløst at tro, at man kan kriminalisere disse islamist-terrorister til at holde kæft. Så vil de bare formidle deres formørkede sludder gennem andre uofficielle kanaler.

DER FINDES ingen lette løsninger. Men regeringens tanker, der støttes af bl.a. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, er ikke vejen frem. For i realiteten vil regeringen begrænse demokratiet for at redde ... demokratiet.

I SÅ FALD er vi alle terror-ofre.

86 kommentarer
Vis kommentarer