Annonce:
Annonce:

Terrorister iblandt os

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

AHMED HALANE  er 21 år. Han har været del af et netværk af terrormistænkte i England, i 2013 sluttede han sig til den islamistiske somaliske terrorgruppe al-Shabaab, og året efter lokkede han angiveligt sine 16-årige tvillingesøstre til at gifte sig med krigere fra Islamisk Stat i Syrien. Ahmed Halane er med andre ord ikke en mand, man har lyst til at have rendende frit rundt. Han har da også indrejseforbud i Storbritannien, og hvis han tager hjem til sin familie i Manchester, vil han kunne blive retsforfulgt efter den britiske antiterrorlovgivning.

EKSTRA BLADET afslører i dag, at Ahmed Halane siden 14. januar i år har haft officiel adresse på et kollegieværelse i Ballerup ved København ...Trods sin skræmmende baggrund kan han nemlig færdes frit i Danmark.

Annonce:

AHMED HALANE blev født i Aarhus i 1993. Hans forældre var flygtet fra det borgerkrigshærgede Somalia få år før.
Da Ahmed Halane var ni år, flyttede familien videre til England. Drengen gjorde sig bemærket ved at have et stort talent for koran-sang, men undervejs fik han også andre og mere uhyggelige interesser.

EFTER ENDT skoletid valgte Ahmed Halane at drage til forældrenes hjemland, Somalia, for at slutte sig til den militante gruppe al-Shabaab.
Han var på det tidspunkt allerede del af et netværk i det sydlige Manchester, der bestod af ti terrormistænkte islamister, som var sat i forbindelse med Islamisk Stat.

INTET I Ahmed Halanes forhistorie tyder på, at han vil det danske samfund noget godt. Alligevel kan vi risikere at møde ham på gaden en af dagene.
Der er nemlig rammer for, hvad myndighederne kan gøre inden for lovgivningen. Manden er jo født i Danmark.

I TORSDAGS vedtog Folketinget, at syrienskrigere kan få frataget deres pas, hvis de vender tilbage til Danmark efter at have kæmpet for Islamisk Stat.
Samtidig fremlagde regeringen en terrorpakke, der skal gøre livet sværere for potentielle terrorister i Danmark.

AHMED HALANE og folk som ham er en lakmusprøve på, om de initiativer er tilstrækkelige. Er svaret nej, kan prisen blive uhyggelig høj. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: