Tillykke, Lars Løkke

 

SUVERÆN VINDER. Som det fremgår inde i avisen, var det umuligt at komme uden om Lars Løkke som Årets Nytårstorsk. Han vandt en fortjent jordskredssejr.

Det er andet år i træk, Løkke løber med den fornemme pris. Og vi tør godt allerede nu udnævne ham til favorit også i 2015. For manden kan simpelt hen ikke lade være med at kvaje sig.

Venstre-bossen har haft flere møgsager i løbet af året – men én overstrålede dem alle: Ekstra Bladets afsløring af, at Venstre havde købt tøj til deres formand for 152.000 kr.

Både Claus Hjort Frederiksen og partisekretæren bedyrede, at det var nødvendigt at indkøbe en hel garderobe, inkl. boksershorts, for at formanden kunne tage sig godt ud til de mange foto-shoot og valgmøder, han deltog i. Selv erklærede Løkke hårdt presset, at han ikke selv havde økonomi til en sådan investering.

Kritikken haglede ned over ham fra mange af Venstres politikere og tillidsfolk, og det var nærmest et mirakel, at Løkke stadig kunne kalde sig formand efter et dramatisk hovedbestyrelsesmøde i juni. Kun fordi næstformanden Kristian Jensen ikke turde gribe efter magten, overlevede han.

Siden har partitoppen gjort alt for at lukke sagen. Men i går optrådte Løkkes nære ven Søren Gade som en elefant i en glasbutik, da han til Dagbladet Holstebro-Struer udtalte, at tøj-indkøbet til formanden da var helt i orden.

- Jeg synes, at man skal tænke sig om og ikke lade sig jage rundt i manegen af formiddagsbladene med det eneste resultat, at man vil stå tilbage med et splittet parti. Det er ikke formiddagsbladene, der skal bestemme, hvem der skal være formand for Venstre, lød det fra Gade.

Sagen har vist, at ikke bare Lars Løkke, men også partitoppen (og Søren Gade) har en anløben moral. Ingen her finder tøj-indkøbet synderligt kritisabelt, men ophidses kun over, at det kom til offentlighedens kendskab.

Derfor skal Årets Nytårstorsk ikke udelukkende tilegnes Lars Løkke. Andre i Venstre-toppen har også en betragtelig andel i den.

0 kommentarer
Vis kommentarer