Tillykke Løkke

Fladpander: På overfladen kunne det godt se ud, som om det har været en forfærdelig uge for Danmarks statsminister. Men i virkeligheden har det været en af de bedste uger i Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister. Ikke fordi han selv har udmærket sig, men fordi han er blevet udsat for en fuldstændig grotesk smædekampagne. Og ikke bare en, men flere.

Først stemplede Lykketoft ham som en ’lille svindler’. Herefter trak engelske medier nazikortet og fremstillede Løkke som Hitlers naturlige arvtager, efter den omstridte ’smykkelov’, der gør det muligt at konfiskere flygtninges værdier, blev vedtaget i Folketinget.

Selvfølgelig er det ubehageligt for Løkke. Og i øvrigt også urimeligt. Men det er mest af alt en gave sendt fra himlen for en trængt statsminister, fordi sprogbrugen er så grotesk, at smædekampagnerne bliver som en boomerang, der rammer afsenderne lige i panden igen.

Jeg tror faktisk, nogen ligefrem kommer til at føle sympati for Løkke.

Men den største bonus af alle er, at fremstillingen af Løkke som Hitlers arvtager også vil blive læst og set af mennesker, der potentielt kunne finde på at søge asyl i Danmark. Eller bare tager hertil, fordi de vil have et bedre liv. Mon ikke de tænker sig om en ekstra gang. Hvem har lyst til at bo i det ’nye’ Nazityskland?

Urimeligt eller ej. For Løkke er det kulminationen på den strategi, han har ført, siden han overtog Statsministeriet og dermed flygtningekrisen.

Målet er at få flygtningene til at søge andre steder hen end Danmark. Løkke ser det som en triumf, at Sverige har fået mere end fordoblet antallet af asylsøgere sidste år, mens vi ’slap med’ 46 pct. ’Min politik virker’, som Løkke stolt stak mig i hovedet, da vi for et par uger siden mødtes i en tv-duel her på Ekstra Bladet, mens han svingede en graf hen foran tv-kameraet.

Derfor går der en lige politisk linje fra Støjbergs annoncer i arabiske medier via smykkeloven til denne uges latterlige nazi-sammenligninger i britiske medier. Så tillykke, Løkke. Din mission er ved at lykkes. Ikke fordi du er med til at løse problemet med efterkrigstidens største flygtningestrøm, tværtimod, men fordi du slipper for tusindvis af flygtninge. De danske vælgere vil formentlig elske dig for det.

På denne rejse har du så sat Danmarks omdømme over styr og senest taget agtværdige danske eksportsucceser som bacon, Lego og Carlsberg-øl som gidsler.

Så for dem, der reelt har brug for vores hjælp, er situationen kun blevet forværret af Lykketofts fladpandede angreb og de engelske mediers overdrivelse.

 

Hvis du ikke så duellen mellem Løkke og mig, så se med her.

233 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere