Annonce:
Annonce:

Tørklædetosserier

Christina Krzyrosiak Hansen er borgmester i Holbæk og formand for tørklædekommissionen. Foto: Thomas Borberg
Christina Krzyrosiak Hansen er borgmester i Holbæk og formand for tørklædekommissionen. Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

MAN KAN ikke sige andet, end at regeringen gør sig umanerlig mange anstrengelser for at fjerne fokus fra den stinkende minksag og fra de øvrige kedelige affærer, som martrer i diverse ministerier. Med Mette Frederiksen i spidsen kaster regeringspartiet i øjeblikket om sig med budskabet, der er som skabt til den valgkamp, som allerede nu er i gang. Blot uden en valgudskrivelse.

TIDLIGERE på året nedsatte regeringen ’Kommissionen for den glemte kvindekamp’, og sørme om den ikke barslede i går med et forslag om at forbyde hovedtørklæder i grundskolen.

DET ER et forslag, Socialdemokratiet i flere år har været modstander af. Men denne gang siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, at man bliver nødt til at lytte til anbefalingen fra kommissionen, der har Holbæks socialdemokratiske borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, som formand.

Annonce:

HELE ØVELSEN og den holdningsmæssige kolbøtte er et tydeligt signal fra regeringen til de vælgere, der kunne finde på at stemme på Dansk Folkeparti, Inger Støjberg og Pernille Vermund.

PRÆCIS på samme måde som forleden, hvor Mette Frederiksen pludselig fortalte, at hun er bange for at gå på gaden i store dele af Storkøbenhavn. Derfor vil hun have en bandepakke med markant hårdere straffe for vold. Baggrunden for udspillet bygger på statsministerens fornemmelser og anonyme personer, som har fortalt hende, at de er utrygge. Vi ved ikke om det er noget, hun hørte til Kandis-koncerten i weekenden, men statistikkerne siger det modsatte. Danmark er blevet mere trygt.

Annonce:

NU ER det så tørklædet, der skal på Socialdemokratiets valgdagsorden. Vi må her minde om, at vi har religionsfrihed i Danmark, og lærerne i grundskolen har ingen muligheder for at håndhæve et forbud. Hvis det er tvang at give en pige et hovedtørklæde på, er det også tvang at tage det af hende igen. Og så kan vi minde om, at Socialdemokratiet tidligere har ment, at et tørklædeforbud i skolerne er ’at gå for langt’ og ’et indgreb i den personlige frihed’.

VI MÅ selvfølgelig have tillid til, at lærerne i daglige kan tackle situationen med elever, der møder op med hovedtørklæder, kasketter, pandebånd og tophuer. Det vigtigste må være, at lærerne kan se ansigterne for at kunne vurdere, om læringen trænger ind hos eleverne. Og så er der selvfølgelig situationer, hvor alle former for hovedbeklædning må vige. For eksempel når der skal dykkes i svømmetimen.

HVAD VIL resultatet af et egentligt forbud blive?

Man kan sagtens få den tanke, at flere muslimske forældre vil holde deres piger hjemme for selv at undervise dem ved køkkenbordet.

Eller sende dem i radikale muslimske friskoler. Et forbud kan få alvorlige konsekvenser for en gruppe piger, som måske om nogen har brug for at blive integreret i den frie danske grundskole.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
479 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: