Tomgang

Statsministeren var på direkte og i den bedste sendetid. Foto. Melissa Hjerrild/POLFOTO
Statsministeren var på direkte og i den bedste sendetid. Foto. Melissa Hjerrild/POLFOTO

STATSMINISTERENS 17 minutter lange nytårstale bekræftede, hvad mange har indset:

Lars Løkke er regeringschef af navn, men ikke af gavn.

Talen var den lavest mulige fællesnævner for en mindretalsregering, som alene sidder for at sidde på magten, og som intet kan udrette uden om Dansk Folkeparti og/eller Socialdemokratiet.

LØKKE BLEV LUKKET ind i folks stuer live fra Statsministeriet i den bedste sendetid, og han var jovial som en rigtig hyggeonkel med henvisninger både til Lise Nørgaard og Matador (som han har set 20 gange!) og til Mona, der var hans dansklærer i 3. klasse.

Men intet konkret om de store ting, som optager danskerne ved indgangen til det nye år: Flygtninge og indvandrere, en kommende skattereform, boligbeskatningen og krisen i EU.

HANS HOVEDBUDSKAB til befolkningen var: Vi skal gøre alle til fremtidens vindere. Hvem kan være uenig i det?

Vel blev der refereret til beslutninger i regeringsgrundlaget om højere pensionsalder og lavere SU, men kun ultrakort, fordi Lars Løkke ikke ønsker at hidse hverken Thulesen Dahl eller Mette Frederiksen op.

TVÆRTIMOD forsøgte statsministeren at favne så bredt, at hans jakke må være tæt på at gå op i sømmene.

Derved missede han muligheden for at puste liv i en regering, der endnu mangler at bevise, at den kan andet end foretage småjusteringer.

DEN MODIGE regeringsleder, som i 2011 brugte nytårstalen til at bebude et opgør med efterlønnen, er borte og erstattet af en desillusioneret politiker, hvis højeste ambition er at få VLAK-regeringen til at holde valgperioden ud.

– Vi har fremgang i alle dele af Danmark, så vi skal undgå store omvæltninger, men foretage kloge justeringer i rette tid, lød det beroligende fra Løkke, som på Facebook havde bedt danskerne om at komme med forslag til nytårstalen.

1400 REAGEREDE, og statsministeren syntes bedst om et indlæg fra Victoria, der ønskede en opskrift på, hvordan unge skal undgå at frygte fremtiden.

Den fik hun i hvert fald ikke i nytårstalen.

143 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere