Annonce:
Annonce:

TOTALT FALLIT

Seks års naboskab til Kærshovedgård har været hårdt for Ole Tranberg, der er klar til at forlade sin fødegård, hvis staten vil købe. Foto: Claus Bonnerup
Seks års naboskab til Kærshovedgård har været hårdt for Ole Tranberg, der er klar til at forlade sin fødegård, hvis staten vil købe. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

FOLKETINGET HAR spillet fallit i skandalen om Udrejsecenter Kærshovedgård. Et samlet Folketing kan vi roligt tilføje.

I stedet for at flytte de kriminelle udlændinge fra det midtjyske udrejsecenter smider regeringen håndklædet i ringen. Med et nyt lovudkast vil man i stedet flytte de lovlydige danske naboer.

Ifølge lovudkastet bliver de 12 nærmeste naboer tilbudt at sælge deres ejendomme til staten eller modtage et engangsbeløb på op til 150.000 kroner.

OVER FOR EKSTRA BLADET fastslår naboen Ole Tranberg, at han og konen forlader fødegården, hvis staten vil købe den. Seks års naboskab til udrejsecentret har været opslidende og har gjort ejendommen værdiløs. Men let bliver det ikke.

Annonce:

– Jeg har plantet de fleste træer, der står i skoven. Og hvis ikke jeg har, så har mine forældre. Der er mange følelser knyttet hertil, siger han, der gang på gang er blevet skuffet, når Christiansborg har lovet løsninger uden at levere.

NU HAR regeringen og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) så helt opgivet at finde et andet sted til udrejsecentret.

Oprindelig var det Venstres daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, som mente, at placeringen i det lille samfund ved Bording var perfekt. Støjberg tog fejl.

DA UDREJSECENTRET åbnede i 2016, udløste det en byge af butikstyverier, vold og hærværk i lokalområdet – og Støjbergs skarpeste kritiker var dengang Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Mattias Tesfaye.

I 2018 besluttede den daværende V-LA-K-regering og Dansk Folkeparti derfor at flytte udrejsecentret til den øde ø Lindholm i Stege Bugt. Men den placering var der ikke flertal for efter valget i 2019 – og nu hed udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye.

Annonce:

Den driftige minister købte et tidligere asylcenter på Langeland og annoncerede sidste forår, at øen fremover skulle huse de 130 mest belastede kriminelle fra Kærshovedgård.

LANGELÆNDERE i tusindvis tog høtyvene med til et borgermøde med Tesfaye – og da regeringens støtteparti SF samtidig havde deres eneste folkesocialistiske borgmester på netop Langeland – døde flytteplanerne i løbet af en uge.

DET ER EN falliterklæring, at Christiansborg ikke kan mønstre et holdbart flertal bag et nyt sted til udrejsecentret. Prisen betaler Kærshovedgårds naboer, der efter seks opslidende år må flytte eller tage til takke med statens håndører.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
648 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: