TRAGEDIEN I MIDDELHAVET

DEN konservative politiker Rasmus Jarlov har en ’simpel og åbenlys’ løsning på flygtningestrømmen over Middelhavet:

’Stop med at give opholdstilladelser til bådflygtninge. Sejl dem tilbage igen. Så kommer der ikke flere af den slags tragedier’, skriver han på sin Facebook-side.

JAMEN, det ville da være fantastisk, hvis løsningen var så simpel og åbenlys, som Jarlov mener. MEN SOM alle, der kan tænke mere end en tanke ad gangen, ved, er Jarlovs udmelding alt andet end en løsning. Tværtimod vil hans stenalder-tankegang kun forværre den menneskelige katastrofe. FOR BARE at nævne to spørgsmål: Vil Jarlov bygge en Berlin-mur rundt om EU? Og hvor forestiller han sig, at mange af flygtningene så skal tage hen? Tilbage i armene på deres forfølgere, f.eks. galningene i Islamisk Stat? DER FINDES ingen simple og lette løsninger på flygtninge-problemet. Det konstaterede EU’s topministre i går i kølvandet på weekendens tragedie, hvor op mod 900 bådflygtninge druknede. AT DER samtidig med mødet meldtes om tre nye skibsforlis i Middelhavet, understreger kun behovet for akut handling.INTET civiliseret samfund kan fortsat sidde og vente på, at de overfyldte og synkefærdige både med fortvivlede flygtninge forsvinder i bølgerne. LIGE NU handler det om at hindre flere tragedier. Et samlet EU bliver nødt til at genoptage de opsøgende redningsaktioner, som Italien standsede sidste år trods advarsler om katastrofale følger. 

OG EU må se i øjnene, at alle medlemslande skal være med i en retfærdig fordeling af de udgifter og udfordringer, som flygtningestrømmen fører med sig. SAMTIDIG må EU sætte massivt ind mod de pengegriske bagmænd. De tænker kun på at profitere på flygtningenes ulykke og blæser på, hvad der sker med de overfyldte plimsollere, når kursen sættes over Middelhavet.  PÅ LANG sigt kan flygtninge-problemet kun løses gennem bl.a. bedre og mere effektiv udviklings-bistand og gennemtænkte planer for de krigs-hærgede og destabiliserede områder. DET HAR desværre lange udsigter. I mellemtiden vil flygtninge blive ved med at komme til Europa. Men det vil Rasmus Jarlov næppe kunne forstå

 

110 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere