Troen på bøllebank

SASS LARSEN, Socialdemokraternes kuglestøber bag flere statsministre, brød pludselig frem fra partiets skyggetilværelse i helligdagene.

BUDSKABET VAR DOG IKKE prangende, men snarere endnu et eksempel på Sass Larsens sædvanlige politiske taktik: Tæsk til dem, som stjæler vælgere fra Socialdemokraterne, eller som ikke bakker S betingelsesløst op. Han har åbenbart en dyb tro på charmen ved at bøllebanke sine politiske støttepartier.

DENNE GANG VAR DET partiet Alternativet og dets vælgere, der fik besked på, hvor latterligt et bluffnummer de er. Det skete i et interview i Jyllands-Posten. Et håbløst parti, hvor folk er gået hen, fordi det føles rart lige for tiden. De svælger bare i gruppearbejde og diskussioner, håner Sass ... Det sidste kan man i hvert fald ikke beskylde Socialdemokraterne for!

MEN NOGET AF et spring, må man sige, fra smiskeriet før valget sidste år, hvor Helle Thorning f.eks. forsøgte sig med et frisk: ’Jeg har også en indre hippie, som gerne vil gå i spraglet tøj, hygge mig og have kødfrie dage.’

ERFARINGERNE MED at prygle folk til underkastelse på forhånd er ellers ualmindelig dårlige for Sass Larsen. Så enten har han ikke andet at byde på, eller også har han en meget flad indlæringskurve.

INGEN HAR ENDNU GLEMT, hvordan han i månedsvis jokkede på de radikale inden valget i 2011. Et idioti, der i den grad sved til Sass Larsen og hans parti, da det blev payback-time med Margrethe Vestagers næsten fordobling af de radikales mandattal: Så blev han selv klasket op ad væggen med alle sine ’12 minutter’ og løfter om tilbagerulning af reformer.

ENHEDSLISTEN har også fået Sass-lava i et par vulkanudbrud, hvor de blev hængt ud som rendyrkede kommunister, der skal holdes langt væk fra magten. Ligesom DF med mellemrum er over knæet, fordi DF ikke tager ansvar i en regering.

S FORKLARER efterfølgende, at de gerne vil vide, hvad Alternativet egentlig vil. Nå? Sass kunne passende komme med nogle bud på, hvad S vil – ud over det samme som regeringen.

188 kommentarer
Vis kommentarer