Tror Tulle jorden er flad

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Tossede Tullerier: Lige nu udspiller der sig et grotesk skuespil i dansk politik med Dansk Folkepartis leder i centrum. Hvis det ikke var, fordi sagen er dybt alvorlig, ville jeg kalde det en komedie. 

Kristian Thulesen Dahl minder mig om landsbyboerne i Holbergs komedie ’Erasmus Montanus’. De er som Tulle uimodtagelige for fornuft.

Det handler om Europol, det internationale politisamarbejde. Hidtil har alle, både de der anbefalede ja og nej ved EU-afstemningen i december, været enige om, at selvfølgelig skulle Danmark være med til at jagte forbrydere hen over landegrænserne som medlem af Europol. 

Ja-siden med Løkke i spidsen tabte som bekendt. Danskerne lod sig ikke på grund af det populære politisamarbejde narre til at give en blankocheck til EU på lov- og retsområdet. 

Til Løkkes ros skal siges, at han tog nederlaget med oprejst pande og siden loyalt har arbejdet for at sikre, at Danmark stadig er med i Europol gennem en særaftale med EU. Kristian Thulesen Dahl derimod er løbet fra alt, hvad han lovede. 

I valgkampen udstedte han i utvetydige vendinger en garanti for, at der ikke var nogen grund til at frygte et nej - som DF varmt anbefalede. Det ville aldrig kunne føre til, at Danmark blev tvunget ud af Europol. Men det kan det ende med nu. Som forudset er EU-bureaukraterne fornærmede over det danske nej og derfor vrangvillige. Den eneste sikre vej til Europol er nu, at vi danskere siger ja ved en ny afstemning. 

Men selv om afstemningen kun kommer til at handle om Europol, vil DF ikke mere støtte et ja. De vil nemlig også have permanent dansk grænsekontrol. Og de vil dertil have, at vi skal melde os ud af det internationale pas-samarbejde Schengen. 

Det er her, Thulesen Dahl kommer til at ligne den dumstædige landsby, som Holberg sender den lærde Erasmus Montanus hjem til. 

Landsbyen påstod hårdnakket, at jorden var flad. Tulle påstår hårdnakket, at en permanent grænsekontrol vil stoppe flygtninge og forbrydere. Men det er uoplysthed som bøndernes flade jord.

Tror Tulle virkelig, at en bom og et par betjente vil stoppe kriminelle? Det er muligt, det var nok på Holbergs tid, men i dag, 200 år senere, foregår den mest avancerede form for kriminalitet digitalt eller ved avancerede internationale operationer, hvor man ikke tager motorvejen, når landegrænserne krydses. Det er derfor, vi helst skal være medlem af Europol.

Dansk Folkeparti er i modsætning til det, de prædiker, i gang med at gøre Danmark mere utrygt.

 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU