Trumps tosselov

Donald Trumps forbud mod, at borgere fra syv bestemte nationer rejser ind i USA, giver ingen mening.

Forbuddet virker højst sandsynligt stik mod hensigten.

Meningen er angiveligt at forhindre muslimske terrorister i at indrejse. De syv lande – Irak, Iran, Syrien, Yemen, Sudan, Libyen og Somalia – stod på en liste, der blev udarbejdet allerede under præsident Barack Obama med henblik på at værne USA mod jihadister.

Ingen af de syv lande har imidlertid beviseligt stået bag terrorhandlinger i USA. De lande, der har produceret flest anti-amerikanske terrorister, er eksempelvis Saudi-Arabien, Egypten og Qatar.

Men borgerne i sidstnævntes tyranniske og fundamentalistiske regimer er Trump helt tryg ved. Hvilket kan forklares med, at den nye, amerikanske præsident har forretningspartnere i flere af disse lande, og at disse lande officielt støtter USA militært.

Men det giver ikke mening, at henvise til frygten for et nyt 11. september og derpå fritage alle flykaprernes oprindelseslande fra forbudslisten.

Det giver heller ingen mening, når eksempelvis lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, hylder Trumps tiltag. Når Vermund fremhæver, at vi af hensyn til sikkerheden bør gøre det samme i Danmark, har hun ikke læst på lektien.

Ikke alene er Trumps forbud ren diskrimination. Nationalitet (religion nævnes ikke specifikt som begrundelse) bruges til at fordømme alle borgere i de syv listede lande. Og dertil har forbuddet en farlig sideeffekt.

For var Islamisk Stat ved at komme i bekneb for selvmordsterrorister, har Trump netop nu foræret islamisterne et nyt, gyldent hvervemateriale. Hvad er mere opildnende i diverse koranskoler end at radikalisere sine elever med, at USA med dette forbud beviser, at USA er, som islamister altid har sagt, at USA er? De er fremmedhadende islamofober, der undertrykker folk!

Endelig bør nævnes, at Donald Trumps ’muslim-indrejseforbud’ ikke blot rammer de forkerte lande. Det rammer også de helt forkerte folk i de forkerte lande. Nemlig primært de borgere fra de syv lande, der formentlig ikke bare elsker og vil USA, hvorfor de vil rejse dertil, men tillige ønsker at reformere deres oprindelsesland.

Med andre ord: De, der vil Vesten og vestlig kultur, straffes. De, der hader selvsamme, gnider sig i hænderne. De gode græder, og de onde takker og bukker.