Tulle på p-pladsen

TRIUMFTOGET ind i en ny valgperiode med hele 37 mandater siddende i Folketinget ser ud til at lade vente på sig for DF.

DE SCOREDE igen flot i de seneste meningsmålinger. Men i forhold til hvor meget Kristian Thulesen Dahl glædede sig til at spille med musklerne som den borgerlige bloks magtfulde og største parti, virker han ærlig talt parkeret på et sidespor og lirende i rutine-rillen.

HAN skal passe på, han ikke ender som sit ungdomsidol, Mogens Glistrup, der også skovlede mandater hjem, men ikke rigtig fik dem op at flyve.

UDLÆNDINGE er stadig det hotteste emne i dansk politik. Men her besluttede Lars Løkke, at vi kan tage imod 1000 ekstra flygtninge – uden at konsultere DF-lederen.

DF ønsker som bekendt statslige flygtningelejre, hvorfra flygtningene bedre kan sendes hjem, når/hvis der er fred i f.eks. Syrien om 10-20 år. Dén uhyggelige løsning ønsker ingen andre. I mellemtiden er toget kørt for DF – ikke mindst fordi Løkke og Mette Frederiksen på lange stræk er enige. De har begge en interesse i at være praktiske, økonomiske og samtidig imødekomme befolkningens lidt skizofrene forventninger om både færre flygtninge og dét at bevare et humant ansigt.

SÅ SENT som i går hidsede DF’s udlændingeordfører sig voldsomt op over Inger Støjberg i Jyllands-Posten. Hun er for slap og må se at få strammet op! Støjberg som for blød? Dén havde de færreste set komme.

OG LØKKES garanti i sidste uge for en ny folkeafstemning, hvis der i fremtiden skal pilles ved dansk afvisning af at være med i EU’s asylkvoter, kom også bag på DF. De hørte først om den, da de sad i salen ved åbningstalen. Afsnittet stod ikke i det manus, DF havde fået lov at læse forinden – til gengæld vidste Mette Frederiksen godt, hvad regeringen havde i ærmet, og bifaldt idéen.

THULESEN skrev forleden lykkeligt i sit ugebrev, at ’det er som om alle ting falder på plads i år’. Hvad taler han mon om?

174 kommentarer
Vis kommentarer