Tulle på sidelinjen

JUBLEN er garanteret på forhånd, når DF-bossen i dag åbner partiets 20-års jubilæums-landsmøde i Herning. Thulesen Dahl er dagens mand i skysovs – helt sikkert.

UDE I virkeligheden kører det bare slet ikke for tiden.

TAKTISK udbredte DF-bossen sig i går i et længere interview i Politiken om, hvad der var dråben, der fik ham til at springe fra et regeringssamarbejde med Lars Løkke. Nemlig at Venstre ikke vil indføre grænsebomme, fordi det strider mod Schengen-reglerne. Ja, Venstre ville end ikke spille med på en fælles erklæring om, at det ville vel nok være dejligt, hvis man kunne indføre dem.

THULESEN praler af, at han har ’is i maven’, selv om der ikke sker en dyt politisk, efter at han er stormet ind med sin mandathær i Folketinget. Han har i hvert fald fået en tilstrækkeligt kold skulder fra Lars Løkke til at hjælpe med at holde temperaturen nede. Lige nu står Thulesen og gentager sine mere og mere urealistiske ’løsninger’ på flygtningekrisen fra en tom perron. Toget er kørt i denne omgang.

SENEST har regeringen som bekendt åbnet for at tage 1000 flygtninge yderligere og såmænd også give dem familiesammenføring med tiden. Det virker, som om virkeligheden er trængt ind i Venstre, der må agere på tværs af sine valgløfter om straks-opbremsning. Det var før, de enorme folkevandringer kom i skred op gennem Europa. Imens er det snarere Thulesens forslag om flygtningelejre på Grønland og villigheden til at lade asylsøgere hensygne i et lukket statscenter i årtier, der lyder som noget fra Glistrups storhedstid.

DF’S nederlag i grænsestriden med Venstre er åbenbart vigtig for Thulesen at få frem nu. Han prøver at udstille, at regeringen er nogle tøsedrenge, der ligger under for forsigtigpeterne i Justitsministeriet. Han håner også regeringen for at ’vende bedetæpperne’ mod Tyskland hele tiden. Det er muligt, han fremstår som stærk mand i partiet på den konto, men han udstiller samtidig, at hans mange mandater ikke rigtig hjælper ham for tiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer