Tulles bombe

MED DF-BOSSEN Kristian Thulesen Dahls udmelding om, at der ikke er råd til skattelettelser i denne valgperiode, er der dømt krig i den borgerlige lejr.

Foreløbigt træder politikerne i V, LA og K vande, mens de krampagtigt forsøger at finde en grimasse, der kan passe. Men Tulles skattebombe risikerer at springe blå blok i luften til efteråret.

DET VIL DA OGSÅ være et løftebrud af dimensioner, hvis skattelettelserne forsvinder op i den blå luft.

For Lars Løkke lovede højt og helligt i valgkampen, at skatten vil blive lettet i bunden, og det blev ovenikøbet skrevet ind i regeringsgrundlaget, at regeringen også har en ambition om at sænke topskatten med fem procent.

MEN THULESEN DAHL har ret. Med enorme ekstraudgifter til flygtninge de kommende år vil det være komplet uforsvarligt at lette skatten.

Det ved regeringen udmærket, men hensynet til LA og K vejer tungt. Regeringens overlevelse står på spil. Derfor fastholder skatteminister Claus Hjort Frederiksen, at der skal findes penge til skattelettelser, og at han ikke er færdig med at reformere overførselsindkomsterne.

Med andre ord: Det bliver igen-igen dem med de laveste indkomster, der skal betale gildet.

FOR LIBERAL ALLIANCE er fjernelsen af topskatten prioriteret over alt andet. Det er nærmest religiøst.

Derfor var Anders Samuelsen også mere skinger i stemmen end normalt, da han for et par måneder siden proklamerede Lars Løkkes fald, hvis statsministeren ikke inden jul leverer indrømmelser til de mest velhavende.

Samuelsen har en tyrkertro på, at samfundet vil blomstre, at virksomhederne vil få rekordoverskud, og at vi alle vil blive rigere, hvis bare skatten sættes ned. For så vil vi alle få lyst til at knokle mere.

MANGE EKSPERTER mener ellers, at ikke så få i den øverste ende af lønskalaen vil bruge en skattelettelse til mere frihed. For så kan de jo tjene det samme med mindre arbejde. Men det er ikke toner, som de liberale gider høre.

Forhåbentligt står Thulesen Dahl fast på sit standpunkt – også når forhandlingerne spidser til.

Men risikoen for, at han er til salg for en grænsebom i guld med sit eget navn indgraveret, er desværre til stede.

152 kommentarer
Vis kommentarer