Tulles timeout

AT SE DANSK FOLKEPARTI tackle det kritiske partimedlem Anders Vistisen for øjeblikket, er som at se en flok opskræmte oldinge stå oppe på en altan og true en flok frække rødder nede på fællesarealet med at komme ned og give dem et par på bærret.

JA, IKKE BARE et ufrivilligt pudsigt syn ... Men også en opvisning i partiets politiske afmagt og efterhånden totale mangel på slagkraft og autoritet. 

IKKE ALENE kritikeren, men også de fleste af vælgerne har jo gennemskuet DF’s tomme hylster. Var der valg i morgen, ville DF blot få 6,7 procent af stemmerne, viser den seneste Voxmeter-måling. 

ANDERS VISTISEN, der sidder i DF’s hoved-bestyrelse, analyserede i et interview i Avisen Danmark forleden Dansk Folkepartis situation lige nu: Partiet tager for let på de to valgnederlag sidste år, mener han.

’DET ER, som om man har ramt en mur med 120 kilometer i timen. Man slingrer videre, uden at man egentlig har taget nogle ret grundlæggende ting til revision,’ sagde han blandt andet.

FULDSTÆNDIG KORREKT. Men taknemmeligheden i partitoppen over Vistisens klarsyn var til at overse: ’Fuldstændig utilstedeligt,’ rasede Søren Espersen. ’Det bør få konsekvenser!’ krævede Pia Kjærsgaard, der også mente, at Anders Vistisens udtalelser var ’dræbende’.

MAN KUNNE SÅ forvente, at partiet ville smide Vistisen ud. Han har før været vildt irriterende, som da han f.eks. forgæves krævede at blive DF’s spidskandidat ved EU-valget sidste år. Men han fik blot besked på at klappe i af partitoppen.

’ER DER KRISE i DF?’, spurgte Berlingske meget relevant – kritikken, meningsmålingerne og det hele taget i betragtning ...

’NEJ, DET ER der ikke! Ikke før Avisen Danmark udkom i dag. Der er ikke krise. Vi har gode interne diskussioner,’ snerrede Søren Espersen.

HVAD ER DER SKET med partiets tidligere så nøgterne strateg? DF har da været i hamrende krise i mere end et år! Vælgerne drøner fra borde i bundter. Partiet har intet på hylderne rent politisk. Venstre gider ikke have noget med dem at gøre. 

THULESEN DAHL selv virker fuldstændig udslukt – i det omfang, vi overhovedet ser noget til ham. Hans ugebreve udkommer, trods alt, til tiden, men de får fiskerinoteringerne til at virke som hæsblæsende thrillere. Hans vigtigste mission i corona-krisen har vist mest handlet om at få genåbnet efterskolerne ...

DÉN MAND ER klart bedst i stærk medvind, har vi så lært nu. Og han bærer en kæmpe del af ansvaret for, at strategien med at stille sig skiftevis på Socialdemokraternes og de borgerliges side er klasket til jorden. Ingen af dem har brug for ham.

HVAD HJÆLPER DET så at slå sendebuddet Anders Vistisen for panden? Dén taktik er prøvet før, og den udstiller kun, at sandheden er ilde hørt.